Пређи на садржај

Пређи на садржај

Писмо Водећег тела

Писмо Водећег тела

„Треба да сте учитељи“ (Јевр. 5:12). Замисли то! Јехова — најбољи Учитељ у целом свемиру — позива нас да поучавамо друге о њему! Било да је то у породици, скупштини или служби проповедања, поучавати друге о Јехови је изузетна част али и велика одговорност. Шта ће нам помоћи да будемо добри учитељи?

Одговор налазимо у Павловим речима упућеним Тимотеју: „Посвети се јавном читању, подстицању, поучавању.“ Павле је још написао: „Чинећи то спашћеш и себе и оне који те слушају“ (1. Тим. 4:13, 16). Порука коју преносиш другима може им спасти живот. Зато је веома важно да се побољшаш у читању и поучавању. Ова брошура је намењена управо томе. Навешћемо неке њене одлике.

На свакој страни је наведен библијски стих у ком се налази начело на ком се лекција темељи или пример како се та лекција може применити

Јехова је „Величанствени Учитељ“ (Ис. 30:20). Иако ће ти ова брошура помоћи да се побољшаш у читању и поучавању, никада немој заборавити да порука коју преносимо потиче од Јехове и да он привлачи људе к себи (Јов. 6:44). Зато га стално моли за свети дух. Што више користи његову Реч. Увек се труди да прославиш Јехову и никада немој скретати пажњу на себе. Настој да код других продубиш љубав према њему.

Имаш част да преносиш најважнију поруку дату људима. Ако се будеш ослањао „на снагу коју даје Бог“, уверени смо да ћеш у томе и успети (1. Петр. 4:11).

Твоји сарадници у поучавању,

Водеће тело Јеховиних сведока