Пређи на садржај

Пређи на садржај

Зашто је важно знати одговор?

Зашто је важно знати одговор?

Зашто је уопште важно да ли постоји Створитељ? Ако сте се на основу доказа уверили да свемоћни Бог постоји, можда ћете желети да размотрите и доказе да Свето писмо заиста потиче од Бога. А ако верујете ономе што Свето писмо каже, то ће свакако позитивно утицати на ваш живот.

Обогатиће вам живот

СВЕТО ПИСМО КАЖЕ: „[Бог чини] добро, дајући вам кишу с неба и родне године, дајући вам обиље хране и испуњавајући ваша срца весељем“ (Дела апостолска 14:17).

ШТА ТО ЗНАЧИ: Све у чему уживате у природи која вас окружује јесте дар од Створитеља. Када сазнате колико је Створитељу стало до вас, још више ћете уживати у свим тим даровима.

Пронаћи ћете поуздане савете за свакодневни живот

СВЕТО ПИСМО КАЖЕ: „Тада ћеш разумети шта је праведно, исправно и поштено, све оно што је на путу доброте“ (Пословице 2:9).

ШТА ТО ЗНАЧИ: Бог је наш Створитељ и зато најбоље зна шта нам је потребно да бисмо били срећни. Док читате и проучавате Свето писмо, сазнаћете много тога што већ сада може позитивно утицати на ваш живот.

Добићете одговоре на своја питања

СВЕТО ПИСМО КАЖЕ: „Наћи ћеш знање о Богу“ (Пословице 2:5).

ШТА ТО ЗНАЧИ: Сазнање да Створитељ заиста постоји може вам помоћи да пронађете одговоре на веома важна питања, као што су: Шта је сврха живота? Зашто има толико патње? Шта се дешава након смрти? Логичне одговоре на ова питања можете пронаћи у Светом писму.

С надом ћете гледати у будућност

СВЕТО ПИСМО КАЖЕ: „’Јер ја добро знам шта намеравам с вама‘, каже Јехова *. ’Желим да имате мир, а не невољу, да имате лепу будућност и наду‘“ (Јеремија 29:11).

ШТА ТО ЗНАЧИ: Бог обећава да ће у будућности уклонити све зло, патњу, па чак и смрт. Ако верујете Божјим обећањима, нада у такву будућност ће вам помоћи да се храбро суочите са свакодневним проблемима.

^ одл. 13 Свето писмо открива да Божје име гласи „Јехова“.