Пређи на садржај

Пређи на садржај

Како да одлучите?

Како да одлучите?

Свемир може и хоће да ствара самог себе ни из чега.“ (Стивен Хокинг и Леонард Млодинов, физичари)

„Бог је створио небо и земљу.“ (Свето писмо, Постанак 1:1)

Да ли је Бог створио свемир и живи свет или су настали случајно? Оно што су рекла двојица физичара цитирана на почетку овог чланка и уводне речи Светог писма дају два потпуно различита одговора на ово питање. И једно и друго мишљење имају ревне поборнике. Међутим, многи не знају шта да мисле. У популарним књигама и јавним дебатама износе се супротстављена мишљења.

Можда сте у школи учили да Бог не постоји и да су свемир и живи свет настали случајно. Али да ли су вам наставници и професори пружили доказе да Бог не постоји? С друге стране, можда сте чули да свештеници говоре о томе да Бог стварно постоји. Али да ли су вам пружили неке доказе за то? Или једноставно очекују да им верујете на реч?

Вероватно сте и ви размишљали о томе да ли Бог постоји и сматрате да вам то нико са сигурношћу не може рећи. А можда се и питате да ли је уопште важно знати одговор на то питање.

У овом издању ћемо најпре изнети неке чињенице које су многе увериле у то да Бог постоји. А затим ће бити речи о томе зашто је важно знати одговор на питање о пореклу живота на земљи.