Пређи на садржај

Пређи на садржај

Шта нам научници не могу рећи?

Шта нам научници не могу рећи?

Изгледа да су научници истражили сваки делић нама познатог свемира. Па ипак, има много важних питања на која немају одговор.

Могу ли научници објаснити како су свемир и живот настали? Једноставно речено, не могу. Неки кажу да научници који се баве космологијом могу објаснити порекло свемира. Међутим, Марсело Глејзер, професор астрономије на Универзитету Дартмут, који је иначе агностик, каже: „Не може се рећи да смо објаснили порекло свемира.“

Када је реч о пореклу живота, нешто слично је писало у једном чланку у часопису Science News: „Скоро је немогуће утврдити како је живот на Земљи у ствари почео. Већина геолошких доказа који би могли посведочити о самим почецима наше планете одавно су нестали.“ На основу ових изјава можемо закључити да наука још увек није одговорила на питање како су свемир и живот настали.

Али можда се питате: „Ако живот на земљи није настао случајно, ко онда стоји иза тога?“ Можда вас муче и следећа питања: „Ако мудар и брижан Створитељ постоји, зашто онда дозвољава да људи толико пате? Зашто је дозволио да има толико религија? Зашто је дозволио да они који тврде да верују у њега чине толика злодела?“

Наука нам не може пружити одговоре на ова питања. Али да ли то онда значи да се одговори не могу пронаћи? Многи људи су логичне одговоре на своја питања пронашли у Светом писму.

Ако желите да сазнате зашто неки научници који су проучавали Свето писмо кажу да верују у Створитеља, посетите веб-сајт jw.org. У поље за претрагу укуцајте „Порекло живота“.