Пређи на садржај

Пређи на садржај

Обећања која ће се тек испунити

Обећања која ће се тек испунити

Добра вест о Божјем Краљевству проповеда се широм света, баш као што је Исус прорекао (Матеј 24:14). Из библијске књиге пророка Данила сазнајемо да је то краљевство Божја владавина. У другом поглављу те књиге налази се пророчанство које прати след неких истакнутих људских краљевстава — од древног Вавилона па све до данас. Најављујући шта ће се тек догодити, 44. стих каже:

„Бог ће небески подићи краљевство које никада неће пропасти. И то краљевство неће прећи на неки други народ. Оно ће смрвити и уништити сва она краљевства, а само ће стајати довека.“

Ово и друга библијска пророчанства откривају да ће Божје Краљевство заменити све људске владавине и да ће успоставити ред и мир на земљи. Како ће изгледати живот у том краљевству? Следе нека изванредна обећања која ће се ускоро обистинити.

  • ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ РАТОВА

    Псалам 46:9: „[Бог] прекида ратове до краја земље. Лук пребија, копље ломи, кола ватром спаљује.“

    Замислите какав би био свет ако би се сав новац и стручно знање који се троше на производњу оружја употребили за нешто што би људима донело благостање уместо смрт. То обећање ће постати реалност у Божјем Краљевству.

  • ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ БОЛЕСТИ

    Исаија 33:24: „Нико од становника неће рећи: ’Болестан сам.‘“

    Замислите свет у ком нико неће боловати од срчаних обољења, рака, дијабетеса или било које друге болести. Болнице и лекови више неће бити потребни. Савршено здравље — то је оно што очекује становнике земље!

  • ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ГЛАДИ

    Псалам 72:16: „На земљи ће богато родити жито, биће га у изобиљу по врховима горским.“

    Земља ће дати довољно хране за све и нико неће оскудевати. Глад и неисхрањеност ће бити ствар прошлости.

  • ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ БОЛА, ПАТЊЕ НИ СМРТИ

    Откривење 21:4: „[Бог] ће обрисати сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни туге, ни јаука, ни бола више неће бити. Нестало је оно што је некад било.“

    Ове речи описују живот без краја у савршеним условима на рајској земљи. То је оно што обећава наш дивни Створитељ, Јехова Бог!

БОГ НЕ МОЖЕ ДА ЛАЖЕ

Да ли вам све ово звучи сувише добро да би било истинито? Иако ће већина људи признати им се допада живот описан у Библији, многима од њих је из различитих разлога тешко да прихвате идеју о вечном животу. Није ни чудо, јер ниједан човек никада није искусио такав живот.

Људи толико дуго робују греху и смрти и носе терет бола, патње и невоље да су многи од њих прихватили такав начин живота као нешто нормално и природно. Али то је далеко од онога што је наш Створитељ, Јехова Бог, осмислио за људе.

Да би нас уверио да ће се сигурно испунити све што је рекао, Бог даје следећу гаранцију: „Реч која излази из мојих уста [...] неће се вратити к мени празна, него ће учинити оно што желим и извршиће оно због чега сам је послао“ (Исаија 55:11).

Јехова је у Библији описан као Бог „који не може да лаже“ (Титу 1:2). Пошто је дао сва та дивна обећања за будућност, мудро ћемо поступити ако размислимо о следећем: Да ли људи стварно могу живети вечно у рају на земљи? Шта је потребно да бисмо доживели испуњење тог Божјег обећања? У наредним чланцима добићете одговоре на та питања.