Пређи на садржај

Пређи на садржај

Ако слушамо Бога, бићемо заиста срећни

Зашто је добро да слушамо Бога?

Зашто је добро да слушамо Бога?

Мојсије је рекао да ће нас Бог наградити ако га слушамо (Поновљени закони 10:13; 11:27). Ми не слушамо Бога јер се бојимо казне, већ зато што га волимо. Он је добар и зато не желимо да га ичим растужимо. И сами свети списи кажу да „љубав према Богу значи држати се његових заповести“ (1. Јованова 5:3).

Али шта ће нам донети то што слушамо Бога? Најмање две ствари.

1. БИЋЕМО МУДРИ

„Ја, Јехова, ја сам твој Бог, који те учи за твоје добро и који те води путем којим треба да идеш.“ (ИСАИЈА 48:17)

Јехова Бог, наш Створитељ, најбоље нас познаје и пружа нам најбоље савете. Ако желимо да доносимо мудре одлуке, треба да сазнамо које нам савете он даје у својој Речи и да их затим спроведемо у дело.

2. БИЋЕМО СРЕЋНИ

„Срећни су они који слушају Божју реч и поступају по њој!“ (ЛУКА 11:28)

Данас милиони људи слушају савете из Божје Речи и због тога су много срећнији. Погледајмо то на примеру једног човека из Шпаније. Био је нагле нарави и веома груб према својој жени и другима. А онда је једном читао оно што је Мојсије записао о добром и благом човеку Јосифу (Јусуфу), сину Јакова (Јакуба). Јосиф је био продат у робље и затим је неправедно завршио у затвору. Али то га није променило – и даље је био благ, мирољубив и праштао је другима (Постанак, поглавља 37–45). То је оставило снажан утисак на тог човека. Он каже: „Јосифов пример ме је подстакао да се променим и будем благ, добар и да се савладавам. Зато сам сада много срећнији.“

У Божјој Речи можемо наћи још савета о томе како да се опходимо према другима. О томе ће бити говора у наредном чланку.