Пређи на садржај

Пређи на садржај

Створитељ се брине о нама

Створитељ се брине о нама

1. ДАЈЕ НАМ СУНЦЕ

Можете ли замислити живот на земљи без сунца? Захваљујући њему, дрвеће листа, цвета, доноси разне сочне и орашасте плодове, као и семе. Сунце такође помаже дрвећу да путем корења из тла црпе воду, коју затим допрема до лишћа и на крају ослобађа у ваздух у облику водене паре.

2. ДАЈЕ НАМ КИШУ

Добри Бог нам је подарио кишу, која натапа земљу и чини је плодном. Кад земља богато роди, народ је срећан и ужива у обиљу хране.

3. ДАЈЕ НАМ ХРАНУ И ОДЕЋУ

Многи очеви се брину да ли ће успети да прехране породицу. Следећа мисао из Божје Речи * их може охрабрити: „Погледајте птице – оне не сеју нити жању нити сакупљају у житнице, а ипак их ваш небески Отац храни. Зар ви нисте вреднији од њих?“ (Матеј 6:25, 26).

„Погледајте љиљане који расту у пољу [...] кажем вам да ни Соломон [Сулејман] у свој својој слави није био одевен као један од њих. Ако Бог тако одева пољско биље [...] зар неће још пре оденути вас?“ (Матеј 6:28-30).

Пошто Свемоћни Бог може да нам обезбеди храну и одећу, сигурно нам може дати и све друго што нам треба. Ако се трудимо да радимо оно што је по Божјој вољи, он ће нам дати успеха у нашим настојањима да сами узгајимо храну или ће нам помоћи да нађемо посао тако да можемо да купимо оно што нам треба (Матеј 6:32, 33).

Заиста, само кад размислимо о сунцу, киши, птицама и цвећу, не можемо а да не волимо Бога. У следећем чланку ћемо видети како се он обраћа људима.

^ одл. 7 У овом часопису, Божја Реч се односи на Теврат, Зебур и Инџил.