Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Земља ће давати свој род, благословиће нас Бог, наш Бог.“ (ПСАЛАМ 67:6)

Створитељ нам спрема диван живот

Створитељ нам спрема диван живот

Бог је обећао Аврахаму да ће један од његових потомака омогућити свим народима на земљи диван живот (Постанак 22:18). Ко је тај потомак?

То је Исус. Њему је пре око 2 000 година Бог дао моћ да чини велика чуда. Тиме је показао да ће се на Исусу испунити обећање дато Аврахаму (Галатима 3:14).

Захваљујући тим чудима, људи су препознали да је Исус онај преко кога ће Бог свим народима подарити вечни живот на земљи. Погледајмо сада како су Исусове дивне особине дошле до изражаја док је чинио та чуда.

Обзирност – лечио је болесне.

Једном га је један губавац преклињао да га излечи. Исус му је рекао: „Хоћу“ и дотакао га. Истог часа, човек је оздравио (Марко 1:40-42).

Великодушност – нахранио је гладне.

Исус није дозволио да људи буду гладни. Више пута је нахранио хиљаде људи тако што је на чудесан начин умножио неколико хлебова и рибица (Матеј 14:17-21; 15:32-38). И када су се сви наситили, остало је још хране.

Самилост – подизао је мртве.

Када је једној удовици умро син јединац, након чега није имала никога ко би се бринуо о њој, Исус се сажалио на њу и вратио јој сина у живот (Лука 7:12-15).