Пређи на садржај

Пређи на садржај

Као што секретар записује директорове мисли, тако су и верне Божје слуге записивале Божје мисли

Како можемо сазнати шта нам Створитељ обећава?

Како можемо сазнати шта нам Створитељ обећава?

Створитељ је у древна времена комуницирао с људима усмено, преко анђела и неких верних људи, а касније се побринуо да његове објаве и обећања буду и записани. Све то се тиче и ваше будућности. Али како можете сазнати шта нам Бог обећава?

Божје објаве се налазе у његовој Речи (2. Тимотеју 3:16). Те објаве су записивале Божје слуге онако како их је он водио. Он је своје мисли пренео у ум писаца, који су их затим записивали (2. Петрова 1:21). Можемо то приказати једним примером. Иако секретар записује писмо које му директор диктира, није он аутор тог писма него директор. Слично томе, премда су људи записивали Божје мисли, нису они аутори светих списа него Бог.

БОЖЈЕ ОБЈАВЕ СУ ДОСТУПНЕ СВИМА

Богу је веома важно да сви људи чују и разумеју оно што он има да им каже. Он жели да сви народи, племена и народности чују „вечну добру вест“ (Откривење 14:6). Бог се побринуо да његови свети списи, било у целости или неки његови делови, буду преведени на преко 3 000 језика. То је више од било које друге књиге која је икада штампана.