СТРАЖАРСКА КУЛА (ИЗДАЊЕ ЗА ПРОУЧАВАЊЕ) мај 2020.

У овом издању се налазе чланци који ће се разматрати од 6. јула до 2. августа 2020.

„Краљ севера“ у време краја

19. чланак за разматрање: 6–12. јула 2020. Сведоци смо да се Данилово пророчанство о „краљу севера“ и „краљу југа“ испуњава и у наше време. Зашто то можемо рећи? Зашто је важно да добро разумемо ово пророчанство?

Супарнички краљеви у време краја

Пророчанство о „краљу севера“ и „краљу југа“ преклапа се с другим пророчанствима. Како та пророчанства показују да се овај свет ближи свом крају?

Ко је данас „краљ севера“?

20. чланак за разматрање: 13–19. јула 2020. Ко је данас „краљ севера“ и како ће бити уништен? Одговори на та питања ће нам ојачати веру и припремити нас за оно што ће се ускоро догодити у великој невољи.

Да ли си захвалан за Божје дарове?

21. чланак за разматрање: 20–26. јула 2020. Овај чланак ће продубити нашу захвалност Јехови и цењење за дарове које смо добили од њега. Осим тога, помоћи ће нам у разговору с људима који сумњају да Бог постоји.

Буди захвалан за невидљиво благо

22. чланак за разматрање: 27. јула – 2. августа 2020. У претходном чланку је било речи о неким Божјим даровима које можемо видети. У овом чланку ћемо говорити о даровима који су невидљиви и о томе како можемо показати да их ценимо. То ће продубити нашу захвалност Јехови Богу, од кога долазе сви добри дарови.