Пређи на садржај

Пређи на садржај

Кенет Кук са својом супругом Џејми

Нови члан Водећег тела

Нови члан Водећег тела

У СРЕДУ ујутру, 24. јануара 2018, бетелским породицама у Сједињеним Државама и Канади прочитано је обавештење да је Кенет Кук наименован за члана Водећег тела Јеховиних сведока.

Брат Кук се родио и одрастао у америчкој држави Пенсилванији. Библијску истину му је пренео друг из разреда пре него што су завршили средњу школу, а крстио се 7. јуна 1980. Пионирску службу је започео 1. септембра 1982. Две године касније је позван у Бетел, тако да је 12. октобра 1984 дошао у Волкил.

Наредних 25 година, брат Кук је радио у штампарији, као и у другим одељењима у Бетелу. Године 1996, оженио се сестром по имену Џејми и њих двоје су заједно наставили са бетелском службом у Волкилу. У децембру 2009. су замољени да пређу у Образовни центар Јеховиних сведока у Патерсону, где је брат Кук радио у Одељењу за кореспонденцију. Након тога су се накратко вратили у Волкил, а затим су, у априлу 2016, премештени у Бруклин. Пет месеци касније су прешли у главно седиште у Ворвику. У јануару 2017, брат Кук је почео да служи као помоћник у Одбору за писање.