Пређи на садржај

Пређи на садржај

”Дрога? Па то је руковање са Сатаном!“

”Дрога? Па то је руковање са Сатаном!“

”Дрога? Па то је руковање са Сатаном!“

Какве последице по људско тело може имати ”рекреацијско“ узимање дроге? Погледајмо Чарлса. Имао је 15 година кад га је његова старија сестра увела у свет дроге. Наредних 15 година користио је марихуану, кокаин и хероин у разним комбинацијама. Много времена провео је у поправним домовима због ситне крађе и оружане пљачке. Услед узимања дроге добио је сиду. Згрозио се кад су му рекли да носи вирус сиде и погледао је беспомоћно у своје некад високо, снажно, мишићаво тело које је сада било мршаво и истрошено. Прочитајте његову тужну причу, а затим се упитајте: ’Да ли се то исплати?‘

”УНИШТАВАТЕ дивно тело. А толико тога пропуштате док се уплићете у дрогу само да би били стално њоме опијени. Као прво, пропуштате да се играте са својом кћерком. Не можете с њом да се играте лоптом, не можете с њом да трчите. Пропустио сам да посматрам свог сина како расте, како је проходао и све остало. Не могу своју жену да поведем на игранку јер више не могу да плешем. Више не могу да се бавим већином спортова, јер не само да ми је тело млитаво, него се креће успорено као робот.

Руке ми не раде као некад. Не могу да се као некад бријем или скратим бркове или косу. Не могу више као некад да се обучем. Не могу чак ни да закопчам кошуљу, не могу ни у купатило сам. Понекад не могу ни трепавицу да извадим из ока, јер ми прсти не раде. Не могу више да кувам као некад. Због вируса који сам добио узимањем дроге изгубио сам свој посао постављача керамичких плочица и топлих подова.

Сви морају да чекају на мене. Као мало дете сам. Мозак ми не ради као некад. Заборављам. На пример, не могу да се сетим имена свог домара. Супруга ми стално понавља ствари, а ја их заборављам. А проблем је у томе што се то погоршава.

Све је болно, свака секунда у дану. Услед болова и јак човек може да заплаче, без обзира ко сте. Таблете против болова које вам дају направе вам рупу у желуцу и добијете чир. Зато не можете увек да узимате таблете. Крварите и искашљавате крв због чира на желуцу. Ако се посечем, морам да бринем због инфекције. Кожа ми је врло нежна. Више не могу да се рвем и играм са својим сином.

Мислио сам да сам изборио победу. Петнаест година уплетености у дроге — мислио сам да сам их се решио. А сада имам вирус сиде. Не знам кад ћу умрети.

Зато ако неко жели Јехову да замени тиме, нека прими на знање. Дрога? Па то је руковање са Сатаном, јер то је његово оруђе?“

Кад је упознао истину из Божје речи, Чарлс је прекинуо са навиком дрогирања и постао крштени Сведок Јехове. Док је био у болници, без престанка је проповедао лекарима, медицинским сестрама и пацијентима. Међутим, три и по године после свог крштење Чарлс је умро, 27. јануара 1990, у старости од 37 година.