Пређи на садржај

Пређи на садржај

Коју вест они слушају?

Коју вест они слушају?

Коју вест они слушају?

У КАКВОМ свету желите живети? Какву будућност желите за своју децу? Кад бисте могли имати савршено здравље и не бисте морали умрети, да ли би то изабрали?

Како бисте одговорили на ова питања? Већина људи, без обзира на њихову религиозну или политичку позадину, желела би да живи у свету мира и обиља. Поздравили би свет савршене правде и реда, где не би било корупције; и где не би био један закон за повлашћене а други за сиромашне.

Што се тиче ваше деце, несумњиво бисте желели да имају обиље хране, угодан дом и добро образовање. Другим речима, желели бисте да осигурате стабилну будућност за себе и своје потомство. Ако би вам се пружила могућност, изабрали бисте да имате савршено здравље и да живите довољно дуго да испуните све своје корисне захтеве и жеље, чак да се радујете вечном животу на мирној, рајској Земљи.

Све ово није невероватан сан. То је библијска вест коју Јеховини сведоци проповедају широм света, укључујући земље Источне Европе.

Библијска практична нада за будућност

Библијска поуздана пророчанства записана пре много векова прорекла су догађаје нашег, 20. века: наше ’ратове и гласове о ратовима‘; наше ’велике потресе и несташицу хране у једном месту за другим‘; нашу ’тескобу народа, који не знају излаз, док људи губе свест од страха и очекивања онога што долази на настањену земљу‘; наше ’уништавање земље‘ (Лука 21:10-33; Откривење 11:18New World Translation).

А ипак, сви ови догађаји и још многи сигуран су знак да је Божји обећани нови свет такође врло близу. Он укључује ”нова небеса и нову земљу“, тј. нову светску владавину, небеску гору и преобличено земаљско друштво ’у коме ће пребивати праведност‘. То значи нови свет у ком ’неће више бити боли, смрти ни жалости‘ (Исаија 65:17-25; 2. Петрова 3:13; Откривење 21:1-4NW).

Очигледно, ниједан политички систем, ма како он био искрен и савестан, није у могућности да испуни овакав програм. Само Суверени Господ свемира, Јехова Бог, поседује и вољу и моћ да то изврши. Из тог је разлога његов Син, Исус Христ, учио своје следбенике да моле: ”Оче наш на небесима, нека се свети твоје име. Нека дође краљевство твоје. Нека буде воља твоја, како на небу тако и на земљи“ (Матеј 6:9, 10NW).

Божја воља је да Земља буде блистави драгуљ у свемиру, настањен мирољубивом људском породицом. Ускоро ће Бог предузети акцију да би то постигао. Биће то акција чишћења да се Земља ослободи сваког загађења и свих загађивача. Свако прљање, било физичко или морално, биће уклоњено са Земље. Ко ће остати? Исус је рекао: ”Срећни су који су благе нарави, јер ће наследити земљу“ (Матеј 5:5; Откривење 16:14-16NW).

Желите ли бити међу онима благе нарави који ће имати Божји благослов? Онда ступите у контакт са Јеховиним сведоцима у свом суседству и замолите их за бесплатан библијски студиј, без икакве обавезе. Испитајте која је ”добра, угодна и савршена Божја воља“. И онда је чините (Римљанима 12:2NW).