Пређи на садржај

Пређи на садржај

Отвориле су срце мог оца

Отвориле су срце мог оца

Отвориле су срце мог оца

”Моји родитељи су италијански католици који никада не би читали часописе Кула стражара или Пробудите се!“, писала је једна жена из Вестерлика, Род Ајланд, САД. Али сада, каже она, Кула стражара је отворила срце њеног оца. Она прича како је до тога дошло:

”Једног дана позајмила сам камион свог оца, у коме је касетофон који он никада није користио. Искористила сам прилику. Ставила сам касету Куле стражаре. Када сам вратила камион нисам извадила касету. У међувремену отац се возио камионом и почео да слуша касету.

Мој отац је врло смешан — мислио је да су Сведоци на радију па је тражио другу станицу, али стално је слушао о Сведоцима. Коначно, после два дана, схватио је да је то била касета а не радио. Али тада га је већ занимало то што је чуо.

Да је мој отац нешто научио постало је очигледно када су он и мајка почели да ми причају ствари које је чуо. Сваки други дан сам на путу у службу проповедања променила у његовом камиону касету. И свако јутро када сам га видела код доручка, постављао ми је питања: ’Да ли је твој супруг старешина?‘ Или: ’Библија не учи о чистилишту и пакленој ватри, зар не?‘ Тако он мало помало упознаје Библију.“