Пређи на садржај

Пређи на садржај

”Ја за њега гледам, а он за мене хода“

”Ја за њега гледам, а он за мене хода“

”Ја за њега гледам, а он за мене хода“

ХОЗЕ Луис Есковар и Артемио Дуран служе као старешине у хришћанској скупштини Јеховиних сведока у Мексику. Хозе Луис је слеп, а Артемио не може ходати.

Када је Хозе Луис имао 16 година волео је бокс. Једног дана су га замолили да замени професионалног боксера у једној борби. До четврте рунде су се он и његов противник тако страшно тукли да је борба морала бити прекинута. Иако је победа била додељена Хозеу Луису, ударци које је примио проузроковали су да је изгубио вид.

Хозе Луис је ишао од једног лекара до другог, а потражио је и спиритисте. Али, нико му није могао помоћи. У очају је неколико пута покушао да изврши самоубиство. Касније су Јеховини сведоци ступили с њим у везу, упознао је библијске истине и коначно је свој живот предао Богу. Крштен је августа 1974.

Артемио је пак 1981. имао тешку саобраћајну несрећу. То се догодило док је илегално живео и радио у Сједињеним Америчким Државама. Представници разних религиозних група посетили су га у болници и рекли му да га је Бог казнио због његовог лошег начина живота. И Артемио је касније ступио у везу с Јеховиним сведоцима. Проучавао је Библију, учинио потребне промене у свом животу и крстио се маја 1984.

Сада су та два човека другови у истој хришћанској скупштини. Редовно прате један другога у служби од куће до куће, заједно врше накнадне посете код заинтересованих особа и заједно посећују чланове скупштине да би их духовно јачали. Хозе Луис гура колица док му Артемио говори куда треба ићи. Артемио говори о њима као о једној особи: ”Ја за њега гледам, а он за мене хода.“