Пређи на садржај

Пређи на садржај

Писмо добронамерног читаоца

Писмо добронамерног читаоца

Писмо добронамерног читаоца

НЕДАВНО смо примили писмо од једног пријатеља из афричке земље у којој је дело Јеховиних сведока забрањено. Тај човек је писао:

”Драга господо!

Одмах ћу прећи на ствар; само вас желим подсетити да је овдашња влада блокирала активности ваше цркве. Како ме то само љути!

Више не добијам редовно свој примерак Пробудите се!. Али вам кажем да је Пробудите се! вероватно најбољи часопис који сам икада читао. Он саветује читаоцима како да поступају успешно и исправно, законито и духовно. То је нешто вредно дивљења.

Могу се опкладити да ни један универзитетски предавач не зна толико или не учи у таквим детаљима. Наши су ’пастори‘ још гори. А наша влада ипак каже да су ти и слични часописи, који су тако поучни, забрањени. Зашто? Зато што издавачи не поздрављају заставу. Дивно.

Али, једно питање: Ако неко поздравља заставу, а затим проневерује државне фондове, прима мито, избегава порезе, почини убиство итд., може ли се за таквог рећи да је веран? А управо то чине наши ’хришћани‘. Они поздрављају заставе на местима за одржавање свечаних смотри и чак их носе у своја места обожавања да их тамо поздрављају. Какви хришћани! Знам да нисам савршен, ни добар у Божјим очима. Али то ни у ком случају није начин.

Ви Сведоци одбијате да поздрављате заставе, да узимате трансфузије крви, да славите Божић и Ускрс и још одлучније одбијате криминал, проневеру, подмићивање, убиство. Такође блуд и прељубу. Спомените пороке, и Сведоци ће сигурно рећи не.

Надам се и молим да ће влада погледати кроз димну завесу и доделити вашој цркви слободу поучавања.“