Пређи на садржај

Пређи на садржај

Цењење за ”Кулу стражару“ и ”Пробудите се!“

Цењење за ”Кулу стражару“ и ”Пробудите се!“

Цењење за ”Кулу стражару“ и ”Пробудите се!“

Писац специјалне рубрике у холандском листу NRC Handelsblad од 24. јула 1990, рекао је с обзиром на Пробудите се! и његов пропратни часопис Кулу стражару следеће:

’Они који, као ја, већ две деценије нису часописе Пробудите се! и Кула стражара [које издају Јеховини сведоци] сматрали вредним ни летимичног погледа али су се случајно сусрели са њима недавно, биће зачуђени. Они су се из темеља променили, како по облику тако и по садржају.

Оно што је некада, у оба часописа, некако највише упадало у очи били су цртежи: у једној боји и на новинском папиру. Приче су, ако се добро сећам, биле нека врста Rider’s Digesta, добрих вести, и само су се узгред дотицале тешких светских проблема, као што је рат, дрога, секс и политика.

То се сада потпуно променило. Оба часописа су нека врста коментара текућих збивања у малом. Они су богато илустровани, са фотографијама у боји... Повремено би се неко такође могао чак дивити прилично изграђујућим уметничким делима, као што је приказивање апостола на Последњој вечери (у Кули стражари од 1. јула 1990. (енгл.), али увек када је то могуће користе се фотографије. Видљиво је да се Пробудите се! много бави науком. У издању од 8. јула (енгл.) налази се одломак о помрачењу месеца које се догодило 16. августа претходне године, кратке белешке о дојењу и о вези између остеопорозе и нивоа мангана у крви и на крају, али не мање важно, троделни сензационални чланак у коме су изнета гледишта за и против експеримената на животињама.‘

Писац даље примећује: ’Са својим тиражем од 11 930 000 примерака на 61 језику [сада 12 980 000 примерака на 64 језика], Пробудите се! представља непроцењиви извор научних новости за веома велику читалачку публику.‘

Наравно, Кула стражара и Пробудите се! су се ’из темеља променили‘ само по изгледу — не по садржају. Већ деценијима, оба часописа су износила темељно истражене чланке који су усмеравали пажњу на Божје Краљевство као на једину наду за човечанство. Али гајимо наду да ће побољшани изглед наших часописа резултирати тиме да више особа чита наше часописе и извуче корист од животодајне поруке.

[Слике на 26. страни]

Холандска издања ”Куле стражаре“ и ”Пробудите се!“