Пређи на садржај

Пређи на садржај

Људи који брину

Људи који брину

Људи који брину

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ су међународна организација од преко четири милиона истраживача Библије који су организовани у преко 69 000 скупштина широм света. Сведоци нису предани само помагању људима да науче више о Божјој намери већ такође воле један другога, као што је то Исус Христ заповедио (Јован 13:34, 35). Та се љубав манифестује на практичне начине.

На пример, пре неког времена негде око 30 Сведока из скупштине Ист Сан Маркос у Калифорнији окупило се једног суботњег јутра у шест сати на доручку. На уму су имали један посебан задатак — помоћи онима у скупштини којима је требала помоћ у бризи за своје домове.

Неки од оних којима је требала помоћ породице с једним су родитељем, удовице и старији брачни парови. Њихове потребе укључивале су поправљање кровова на кућама, бетонирање путева од улице до куће, инсталирање осветљења ван куће, монтирање гаражних врата, кречење, поткресавање дрвећа и друге послове. Припреме за рад почеле су више од месец дана раније, кад се видело шта треба урадити и кад се обезбедио материјал.

Те унапред одређене суботе, током доручка учињене су последње припреме. Организоване су радне групе и свако је добио одређени задатак. Жене су се побринуле за освежење, укључујући и подневни оброк. Активности које су се тог дана одвијале дивно су деловале не само на оне чије су куће поправљене већ и на све у скупштини.