Пређи на садржај

Пређи на садржај

Цењење побожних родитеља

Цењење побожних родитеља

Цењење побожних родитеља

Родитељи који напорно раде како би подигли своју децу да буду одговорне и богобојазне одрасле особе награђени су кад су њихови напори успешни. Они су исто тако веома задовољни кад њихова деца изразе цењење за то добро васпитање.

Ово што следи јесте писмо које је син са својом женом, након њиховог венчања, упутио својим родитељима:

„Драги тата и мама:

„Ох, одакле да почнемо? Хајде да кренемо говорећи колико смо захвални за вашу љубав, подршку, и великодушност на дан нашег венчања. То је стварно био посебан дан, и ваша присутност била је непроцењива. Осим тога, као да то није било довољно, ви сте нам помогли да наш медени месец учинимо тако пријатним. Све ово изнад јесте даљњи доказ тога какви сте ви изванредни, пуни љубави, разумни, и забавни родитељи, и какви сте увек били!

„Јесте ли се икада питали зашто сам био у стању да останем на правом и уском путу? Због тога што сам, осим моје љубави према Јехови Богу, увек имао велико поштовање према вама обоје. Ово поштовање је толико снажно да је заједно с вашом дисциплином, проузроковало да увек двапут промислим кад радим нешто и доносим одлуке. Успех мог живота у вршењу Божје воље заиста у великој мери проистиче из ваше доследне љубави и вашег доследног дисциплиновања мене, и ваше непролазне оданости Јехови и његовој организацији.

„Када бих узео све успомене из мог детињства о вама двоје и спојио их, оне би рекле да иако се не могу сетити свега што сте рекли, ја се заиста сећам вашег изванредног понашања, нарочито ваше љубави према другима и према Јехови.

„Пуно вас, пуно волимо.

„Ваш син и снаја,

„Л. и В.“