Пређи на садржај

Пређи на садржај

Ближи се Обласни конгрес „Божански страх“

Ближи се Обласни конгрес „Божански страх“

Ближи се Обласни конгрес „Божански страх“

Наградоносна три дана Библијске поуке очекују вас на Обласном конгресу Јеховиних сведока „Божански страх“. Само у Сједињеним Америчким Државама, планирано је више од 165 конгреса током јуна, јула и августа. Сигурно ћете бити у могућности да присуствујете једном таквом конгресу који је релативно близу места где ви живите.

Конгрес ће почети музиком у 10.20 у петак, и програм ће се тог дана завршити око седамнаест сати. У суботу и недељу, састанци ће почети 9.30 пре подне, а завршиће око седамнаест сати у суботу и у 16.15 у недељу.

Кључно предавање у петак пре подне показаће не само шта божански страх јесте већ ће и идентификовати користи за оне који такав страх негују. Читав конгресни програм истицаће те користи.

Током једносатног симпозијума говора и приказа̂ у петак по подне, чућете како божански страх може учврстити брак и породични живот, као и како он може младима помоћи да остану непоколебљиви у својој лојалности Богу. Састанци у петак биће закључени дирљивим излагањем „Утеха за уцвељене“. Ценићете практичну помоћ која је обезбеђена кроз тај говор за пружање подршке онима којима је смрт однела вољене.

Суботњи програм ће показати како божански страх може утврдити наше приањање за Јеховино упутство у погледу скупштине и наше службе. Излагање „Народ који Јехова није напустио“ описаће како Божје обећање да неће напустити свој народ треба да утиче на њега у данашњем свету. Касније тог поподнева, у говору „Читај Божју Реч, Библију, свакодневно“ делегати ће добити практичне предлоге за читање и проучавање Библије. Суботњи програм закључиће се излагањем теме која голица радозналост „Јеховин дан који улива страхопоштовање је близу“.

Једно обележје недељног програма јесте говор „Биће васкрсење праведника“. У наредном излагању, „Сачувани на животу кроз велику невољу“, биће пружено објашњење о Исусовом величанственом обећању у вези с онима који уопште никад неће умрети (Јован 11:26).

Преподневни недељни део програма закључиће 40-минутном драмом која подстиче на размишљање под насловом Избори с којима се суочаваш. Публика ће бити враћена у дане Јошуе и видеће јасно осликану његову чврсту решеност да служи Јехови. Такође ће бити сведоци ватреног испита у Илијиним данима, и из оба ова догађаја биће извучене поуке које ће делегатима помоћи да данас показују божански страх.

Истакнута црта конгреса у недељу по подне биће јавно предавање „Зашто се бојати правога Бога сада“. Сигурно ћете извући корист тиме да будете присутни сва три дана! Срдачно сте позвани да присуствујете. Да бисте пронашли локацију која је најближа вашем дому, контактирајте с локалном Двораном Краљевства Јеховиних сведока, или пишите издавачима овог часописа.

[Извор слике на 32. страни]

Т. Розентал (Rosenthal)/SUPERSTOCK