Пређи на садржај

Пређи на садржај

’Наш свет би био другачији‘

’Наш свет би био другачији‘

’Наш свет би био другачији‘

Напори да се откаже конгрес Јеховиних сведока у Москви прошлог августа, привукли су велику пажњу. (За детаље, види 27. и 28. страну.) Андреј Золотов, мл., известио је у листу The Moscow Times од 21. августа 1999, да је „Владимир Козирјев, заменик директора спортског комплекса, рекао да управа није против одржавања конгреса Јеховиних сведока. Рекао је да не зна одакле долази наредба [да се откаже].

У писму објављеном у листу The Moscow Times недељу дана касније, један читалац је похвалио те новине што су објавиле чланак који је био „стварно без предрасуда“ и рекао да он „заиста заслужује пажњу читалаца“. Он је приметио: „Ваша прича о невероватним проблемима с којима су се Јеховини сведоци суочили у припремама за свој годишњи конгрес, [разоткрила је] неправедно поступање према њима.“

Затим је писац тог писма запазио да су Јеховини сведоци „добро познати у свету (а сада и у Русији)... Они су... добро познати као врло фини, љубазни и кротки људи с којима је лако сарађивати, који никада не врше притисак на друге, и увек траже мир у опхођењу с другима без обзира да ли су то православци, муслимани или будисти. Међу њима нема оних који примају мито, пијаница или зависника од дроге, а разлог за то је врло једноставан: они се само труде да их у свему што раде или кажу воде њихова на Библији заснована уверења. Кад би сви људи на свету бар покушали да живе у складу с Библијом онако како то чине Јеховини сведоци, наш окрутни свет би био апсолутно другачији“.

Власти које су испитивале Јеховине сведоке и с њима директно контактирале, потврђују наведени опис. Те власти су, на пример, дале Сведоцима дозволе да саграде ову дивну нову Конгресну дворану у Санкт Петербургу, у Русији. Приликом њеног посвећења 18. септембра прошле године, дворану је испунило 2 257 радосних посматрача, а још 2 228 особа слушало је тај програм у Дворанама Краљевства у Санкт Петербургу и у канцеларији подружнице Јеховиних сведока у оближњем Солнечноју.