Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Нездрав начин живота Задњих неколико месеци веома сам слабог здравља, и стога је било охрабрујуће сазнати да можемо побољшати своје здравље ако изменимо начин живљења. Док сам читао серију чланака „Да ли вас ваш начин живота убија?“ (8. јул 1999) увидео сам да треба да смањим узимање извесне хране и да треба да имам много уравнотеженију исхрану с више воћа и поврћа.

Е. П. М., Бразил

Каснији резултати Охрабрио ме је чланак „Семе које је годинама касније уродило плодом“ (8. јул 1999). Ово је трећа година како служим као пуновремени јеванђелизатор, и када не остварим резултате које очекујем, разочарам се и губим вољу да наставим даље. Читање овог чланка помогло ми је да тренутно дајем све од себе, а да резултате оставим Јехови.

Т. Н., Јапан

Изругивање Уживала сам у чланку „Млади питају... Како да изађем на крај са изругивањем?“ од 22. јуна 1999. Још од забавишта, другари ме запиткују о мојим веровањима. Понекад начин на који то раде вређа моја осећања. Много пута сам скоро изгубила стрпљење. Сада схватам да то нису ништа друго до испити вере. Па ипак, у школи има и оних којима сам успешно сведочила.

Л. К., Сједињене Државе

И мени су се изругивали зато што не славим неке верске празнике или што не учествујем у патриотским церемонијама. Такође ме киње зато што сам поштен и што се држим библијских моралних начела. Усвајање тачног спознања помаже ми да се браним. То ми помаже да се не стидим кад износим своја веровања.

Х. Ч., Замбија

Премда сам давно била тинејџерка — имам преко 50! — била сам захвална за овај чланак. Понекад се деси да нас противљење на које наилазимо у служби запањи и можда пожелимо да се осветимо. Зато сам ценила подсетник да ће „увредљиво узвраћање, ма колико било домишљато, само долити уље на ватру и чак може изазвати даљње ругање“. Покушавам да се браним а да то не изгледа осветољубиво, а овај подсетник ме уверио да тако треба да наставим.

А. Ф., Сједињене Државе

Дуже живети Просто морам да вам се јавим у вези с јако лепом серијом под насловом „Како дуже живети и боље се осећати“ (22. јул 1999). Коначно сам добио разумљиво објашњење о томе која је разлика између просечног животног века и очекиваног животног века. Надаље, добри савети како успорити разорно деловање старења јесу подсетници које могу тактично да користим да бих помогао свом 88-годишњем деди који се бори с нападима самосажаљења.

Т. Н., Сједињене Државе

Пас који чује Желим да вам захвалим за чланак „Мој пас чује за мене!“ (22. јул 1999). Сазнање да се људи који имају проблема са слухом морају суочавати с тако озбиљним потешкоћама, помаже ми да будем увиђавнија према њима. И ја волим псе, и била сам срећна кад сам сазнала како могу да помажу многим људима и да их подрже.

Л. Б., Италија

И ја имам пса који ми помаже. Већину времена проводим у инвалидским колицима, јер имам сраслу кичму и фибромијалгију. Немам довољно речи којима бих описала шта све мој пас чини за мене. Помаже ми у куповини или док чистим у кући. Чак ми помаже и у хришћанској служби тако што ми носи литературу.

К. В., Сједињене Државе