Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Бивши криминалац Морам да вам пишем да бих вам рекао колико вредним сматрам искуство Енрикеа Тореса млађег, које је носило назив „Од крволочног вука до кротког јагњета“ (8. август 1999). То искуство је истакло љубав и милосрђе нашег Бога Јехове, као и то колико је он стрпљив с нама. Такође је показало да као родитељи никада не би требало да дигнемо руке од наше деце, без обзира на то колико су далеко застранила од Божјих мерила.

Џ. Ф., Енглеска

Васпитаван сам као хришћанин, али сам се због лошег друштва уплео у дрогу и криминал. Са 18 година добио сам казну затвора од 25 година. Иако сам поново примљен у хришћанску скупштину, често се осећам недостојно. Међутим, након читања овог чланка, осетио сам захвалност за то што Јехова није далеко од оних који га траже. Иако сам још увек у затвору, ово искуство ме је охрабрило да будем јак.

Р. Б., Сједињене Државе

Колибри Чланак „Птичица што љуби цвеће“ (8. август 1999) био је сјајан. Посматрала сам колибрије раније, али нисам знала да могу бити тако малени. Текстом и сликама сте ме заинтересовали за ова фасцинантна створења.

Р. Х., Немачка

Била сам импресионирана информацијама и прелепим илустрацијама. Преко лета колибри често посећују моју башту. Стварно је уживање посматрати ове дивне птичице. Много пута је довољно само да их видим па да ме орасположе.

К. С. С., Бразил

Мердевине и безбедност Хвала вам за чланак „Коришћење мердевина — проверавате ли безбедност?“ (8. август 1999). Недавно сам пао с мердевина и због тога био подвргнут операцији колена. Захвалан сам вам за оних десет предлога које сте дали и сетићу их се када следећи пут будем користио мердевине.

Д. Н., Мексико

Свемирска станица Имам 16 година и истраживање свемира ме је одувек фасцинирало. Зато желим да вам захвалим за чланак „Међународна свемирска станица — лабораторија која кружи око Земље“ (22. август 1999). Чланци као што је овај пуно ми значе!

К. Е., Сједињене Државе

Ви сте одали славу овој свемирској станици без иједне речи осуде. Бог није споменуо да је то део његовог плана за човека. И цена једног лансирања је срамна, док милиони умиру од глади. Ви сте дискредитовали Бога када сте славу дали таквој ствари.

П. Н. М., Енглеска

Библија каже да је Бог ’земљу дао синовима човечјим‘ (Псалам 115:16). Међутим, не постоји библијска основа по којој би се рекло да је погрешно да се човек интересује за космос. У ствари, Библија охрабрује људе од вере да осмотре небо као један од начина за опажање Божје мудрости и креативне моћи (Псалам 8:3, 4; 19:1, 2). У сваком случају, није била наша намера да дамо славу свемирској станици за коју се праве планови; ми смо једноставно известили о плановима за њену изградњу. Да ли ће ова свемирска станица извршити истраживање које би оправдало њену огромну цену или неће, остаје да се види (Редакција).

Преживљавање прогона Управо сам завршила с читањем чланка „Служити Богу очи у очи са смрћу“ (22. август 1999). Због браће из Анголе који су истрајали више од 17 година, сада је земља, која је некад изгледала духовно јалова, благословљена обилним приносима!

Р. Ј., Јапан