Пређи на садржај

Пређи на садржај

Шта је било с малим Питером?

Шта је било с малим Питером?

Шта је било с малим Питером?

ОД ДОПИСНИКА ПРОБУДИТЕ СЕ! ИЗ ЕКВАДОРА

У ЕНГЛЕСКОМ издању Пробудите се! од 22. августа 1970, изашао је чланак под насловом „Операција срца без трансфузије крви“. У њему је било речи о седмогодишњем дечаку из Канаде по имену Питер, коме је 1963. била потребна хитна операција.

Питеров главни лекар је рекао да постоји процедура помоћу које би се могао поправити његов оштећени срчани залистак. Али кад су га родитељи одвели код специјалисте и питали да ли се операција може обавити без крви, доктор је одговорио: „Не може. То је апсолутно немогуће. Знам шта говорим.“

Питерови родитељи се нису обесхрабрили и наставили су да траже, тако да су на крају дошли до једног хирурга који је био спреман да оперише без крви. Шта се десило на крају? Иако је Питер преживео операцију, родитељима је било речено да ће само време показати колико је захват успешан. Шта се онда десило с малим Питером?

Кад је имао 13 година, он и његова породица преселили су се у Еквадор, у Јужној Америци, да би служили тамо где постоји већа потреба за проповедницима добре вести о Божјем Краљевству (Матеј 24:14). Питер се крстио с 15 година а кад је имао 18 постао је општи пионир (пуновремени јеванђелизатор). Кад је имао 26 година постао је специјални пионир и служио је у једном индијанском насељу у Андима, на 3 000 метара надморске висине. Године 1988, кад је имао 31 годину, заједно са својом супругом Изабелом почео је да служи као путујући представник Watch Tower Societyja. Он и данас служи у том својству и сваке седмице посећује разне скупштине како би их охрабрио.

Заиста, Питер води веома активан живот, и више му није била потребна ниједна операција. Како су он и хиљаде других Сведока захвални за сарадњу вештих хирурга који поштују права својих пацијената!

[Слика на 23. страни]

Седмогодишњи Питер кратко после операције

[Слика на 23. страни]

Питер и Изабел Џонстон данас