Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Игре са замишљеним улогама Недавно сам добио нови компјутер. Намеравао сам да одиграм само пар игара, али завршило се тако што сам без престанка играо скоро 16 сати! Када сам схватио шта се догодило, сместа сам избрисао све игре из компјутера. Међутим, нешто касније сам помислио да сам ипак можда мало претерао. Али те исте недеље сам добио ваш чланак „Млади питају... Да ли постоји нека опасност у играма у којима се игра нека замишљена улога?“ (22. август 1999). Схватио сам шта су ми те игре радиле. Захваљујем Јехови што ми је отворио очи да видим ту опасност.

Л. Х., Бразил

У Јапану постоји једна игра с картама која је страшно популарна. Многе карте имају сатанистичка имена, на пример, „Застор црног ђавола“. Толико сам био очаран том игром да је моја духовност пала на ниске гране. Моја мајка је на крају пронашла карте и бацила их. И даље сам осећао неку приврженост тим картама. Али кад сам прочитао овај чланак, та приврженост је ишчезла. Чланак ми је много помогао.

К. Н., Јапан

Бескрвна медицина Имам 11 година и чланак „Да ли су трансфузије крви заиста неопходне?“ за мене је био нешто посебно (22. август 1999). Моја сестра је имала две операције срца. Родитељи су тражили да се изврше без крви. Мислила сам да ће умрети, али прошле су већ три године и њој је добро!

К. С., Сједињене Државе

Гени Имам 16 година и јако ме занима молекуларна биологија. Серијал „Расплитање мистерије о вашим генима“ (8. септембар 1999), био је одлична равнотежа између једноставног и компликованог. Читао сам књигу која до детаља објашњава тајне ДНК. На моје велико изненађење, ваш чланак је обрадио сав тај материјал, али много разумљивијим и приступачнијим терминима.

С. Р., Француска

Добила сам добру оцену на испиту из биологије захваљујући овим чланцима. Ваш опис нуклеинских киселина и како су оне повезане с наследним особинама био је тако једноставан и комплетан!

Д. А. Н., Бразил

Наставник сам у основној школи и увек сам се питао како могу да помогнем својим ученицима да разумеју од чега је састављено људско тело. Утврдио сам да су информације у овим чланцима довољно једноставне да би их моји ученици схватили, иако садрже подоста тешких научних термина. Пробудите се! их је учинио веома разумљивим.

К. М., Лесото

Страх од летења Хвала вам! У понедељак ћу први пут летети авионом, и због тога сам прилично уплашена. Претпостављам да је главни разлог то што не могу да схватим како једна тако тешка машина може на изглед да пркоси гравитацији. Због тога сам била одушевљена чланком „Шта је све потребно да би они и даље летели?“ (8. септембар 1999). Сазнање да ваздухопловне компаније воде толико рачуна о безбедности својих авиона — чак их снимају и рендгеном — помогло ми је да будем опуштенија када је реч о летењу. Тако ћу упркос својим страховима чувати овај чланак надохват руке и укрцаћу се у авион!

Т. Т., Сједињене Државе