Пређи на садржај

Пређи на садржај

Помоћно средство за поучавање о људским правима

Помоћно средство за поучавање о људским правима

Помоћно средство за поучавање о људским правима

СЕДАМНАЕСТОГОДИШЊА ученица Рут Хименез Хила, која живи у Гранади (Шпанија), добила је од свог професора задатак да напише састав о људским правима. Неколико недеља након што је задатак завршила, Европско истраживачко удружење из Брисела (Белгија) обавестило ју је да су она и још неколико ученика из Шпаније изабрани да представљају своју земљу. Она је затим написала следеће писмо издавачима часописа Пробудите се!

„Били су ми потребни најсвежији подаци о људским правима, а издање Пробудите се! од 22. новембра 1998. ’Хоће ли икада сви људи уживати људска права?‘ имао је баш оно што ми је требало. Да бих показала како се злоупотребљавају људска права, скупила сам информације и из других чланака Пробудите се! о будућности жена и холокаусту. [Видите издања од 8. априла и од 8. августа 1998.] Током мог истраживања схватила сам да Пробудите се! садржи информације које нисам могла наћи у другим часописима или рефералним делима. Фотографије су ми се такође допале, тако да сам и неке од њих унела у свој извештај.

„Пошто је мој рад освојио награду, провела сам недељу дана у Финској, где сам могла више да говорим о људским правима и објасним вредност часописа Пробудите се! истичући важна издања као што је ово.

„Много, много вам хвала што нас увек први информишете о светским догађајима. Нека вас Јехова и даље благосиља, тако да би милиони људи и даље могли да извлаче користи из ваших информација.“

[Слике на 15. страни]

Рут и њена потврда о учешћу