Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Еколошко станиште Хвала вам за чланак „Пантанал — једно чудесно станиште“ (8. септембар 1999). У машти сам се придружила писцу на путу до тог очаравајућег места, уживајући у миру и спокоју који тамо владају. Једва чекам дан када ће Бог проширити сличне услове по читавој планети.

М. А., Италија

Дијабетес Управо сам по други пут прочитала чланак „Ваша ћерка има дијабетес!“ (22. септембар 1999). Пре десет месеци сазнала сам да имам дијабетес типа 1. Увек сам била здрава особа, а од своје 17. године сам служила као пионир, пуновремени јеванђелизатор. У протеклих пар месеци морала сам да направим многа прилагођавања у свом животу. Морам да користим инсулинску пумпицу и обим обавеза око моје болести ме је приморао да престанем с пионирењем. Али захвална сам вам што издајете овакве чланке који нас подсећају да и други пролазе кроз сличне испите.

Б. Ф., Сједињене Државе

Мој четворогодишњи син болује од дијабетеса од своје друге године. Осећања која су у чланку изразили Соња и њена породица добро су нам позната. Захвални смо за љубазно хришћанско братство које нам помаже да изађемо на крај с тиме.

К. Р., Молдавија

Већ неко време сам се надала да ћу прочитати охрабрујући материјал о овој теми. Имам 17 година, а с дијабетесом живим од своје 5. године. Понекад је било врло изазовно суочити се са овом болешћу. Али била сам одушевљена што имам један једноставан чланак који могу показати својој породици и свим пријатељима, који ће одговорити на њихова питања и проширити њихово знање о дијабетесу.

К. В., Канада

Несигурно? Прочитао сам врло леп чланак под насловом „Жене су имале велики удео“ (22. јун 1999). Био сам малчице изненађен када сам видео да жене које су радиле на грађевини нису носиле никакву заштиту за очи.

Р. Л., Сједињене Државе

Наши читаоци могу бити уверени да су ове добровољне раднице носиле заштиту за очи када су радиле. Биле су замољене да позирају за ове снимке — без заштите за очи — да би се њихова озарена лица боље видела. (Редакција)

Неправда Желим да вам захвалим за ваш чланак „Млади питају... Како да поднесем неправду?“ (22. септембар 1999). Иако млада, у животу сам претрпела много неправде и насиља, толико много да имам дубоке емоционалне ране. Ово отежава моје учешће у пионирској служби у којој учествујем последњих осам година. Утешила ме је реченица: „Учини све што можеш.“ Ове речи одишу љубављу и захвална сам вам из дубине срца.

А. Г., Италија

Музика Већ годинама сам старешина у хришћанској скупштини и увек сам показивао интерес за младе. Али недавно сам осетио фрустрацију јер је савет који сам покушао да дам о опасностима неке модерне музике наишао на глуве уши. Зато је серија „Музика — далеко моћнија него што мислите“ (8. октобар 1999) била баш оно што ми је требало. Цитати из других извора о негативним утицајима неке музике били су одлични. Поделићу ове мисли с нашим младима.

Д. Х., Боливија

Као певач и наставник музичког васпитања у основној школи, мислим да су ваши недавни чланци о музици веома вредни. Хвала вам!

К. Ф., Сједињене Државе