Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Изабирање брачног друга Хвала вам због очинске бриге коју сте показали према нама младима у чланку „Гледиште Библије: Како изабрати брачног друга“ (8. октобар 1999). Многи млади због неискуства журе у брак, мешајући заљубљеност и праву љубав. Радије ћу бити сама него да будем с неким с ким се не слажем.

С. Р. М., Бразил

Имам 40 година и никада нисам била у браку. Сваког дана молим Јехову да пронађем брачног друга, и упорно се трудим да развијам особине које су потребне за један успешан брак. Било је тако охрабрујуће читати предлоге о тражењу једне духовно јаке особе, некога ко дели исте циљеве и ко се труди да развија плодове Божјег духа. Много вам хвала што сте ојачали моју решеност да и даље чекам на Јехову.

Е. Ф., Сједињене Државе

Чиопе Годинама са свог балкона посматрам црне чиопе како праве гнезда. Долазе у мају и одједном нестају у августу. Захваљујући чланку „Чиопа — чила у лету“ (8. октобар 1999), сада о овим фасцинантним створењима знам много више.

А. Д., Немачка

Животна прича Више од једне деценије сам пуновремени јеванђелизатор и често сам имала снажну жељу да вам захвалим за добро написане чланке. Највише ми значе дивна искуства мисионара. Одувек сам и сама желела да будем једна од њих. Искуства попут онога од Вилема и Хреј ван Сејл („Стварност која превазилази моја очекивања“, 8. октобар 1999) помажу ми да одржим жељу да служим у некој страној земљи.

П. К., Сједињене Државе

Била сам прилично депресивна у време када сам читала овај чланак. Понекад мислим да никада нећу постићи своје духовне циљеве. Такође ми је било тешко да одржим позитиван став према свом раду у улози пуновременог јеванђелизатора. Вилем и Хреј су имали једно изврсно, оптимистичко гледиште упркос препрекама, и Јехова је благословио њихове напоре. Они су ојачали моје поуздање у то да и ја могу постићи своје циљеве ако своју веру одржавам јаком.

К. К., Сједињене Државе

Друштвенији Много вам хвала за чланак „Млади питају... Зашто не могу да будем мало друштвенији?“ (22. октобар 1999). Имам 17 година и чланак ме је скоро навео да помислим како је написан само за мене. Изразио је баш оно што осећам. Често чујем како за мене кажу да сам уображена. Али чињеница да је неко ћутљивији од свих осталих није разлог да се о њему створи погрешна слика.

Р. Р., Немачка

Због једне озбиљне болести од које сам боловао као дете осећам се изоловано од других. Чланак ми је помогао да разумем своја осећања и да се суочим с њима, а и да пронађем начин како да надвладам ту ситуацију. Потрудићу се да стекнем пријатеље у својој скупштини.

Х. Ф. Ф., Бразил

Погрешан број! Увек уживам у вашим чланцима и у њиховој уобичајеној тачности. Међутим, у ’Погледу у свет‘ под насловом „Аутомобилска грозница“ (8. септембар 1999), стајало је: „Процењује се да у Сједињеним Државама тренутно има око 40 милиона возила.“ Стваран број је много већи од тог.

Р. К., Сједињене Државе

Извињавамо се због ове грешке. Нехотице смо навели погрешан статистички податак. У Сједињеним Државама је моментално регистровано преко 130 милиона возила. (Редакција)