Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Дрога Серија чланака под називом „Да ли дрога осваја свет?“ (8. новембар 1999) била је веома добро истражена. Ја радим као референт за надзор лица на условној слободи на једном подручју где има много младих наркомана. Ово издање ће многима помоћи да се ослободе зависности од дроге.

Ј. Т., Немачка

Био сам веома охрабрен причом Педра и његове жене Ане. Шест година је дрога уништавала мој живот. Проучавање Библије и разговор с другима о ономе што учим помогли су ми да скупим духовну снагу да прекинем с узимањем дроге.

Д. Џ., Сједињене Државе

Већ 15 година предајем физичко васпитање у школи. Ово издање Пробудите се! дошло је у идеалном тренутку, будући да сада разговарамо о теми — алкохол, дрога и вожња. Информације из овог издања свакако ћу користити!

Ш. Џ., Сједињене Државе

Орах тагуа Од 1954. читам сва издања вашег часописа и никада ми није спласнуло одушевљење за чланке који описују разнолику употребу онога што је Јехова створио. „Орах тагуа палме — може ли спасти слонове?“, био је један такав чланак (8. новембар 1999). Хвала вам што нам помажете да све више и више ценимо величанствену мудрост нашега Бога.

Д. Х., Сједињене Државе

Врачање Много вам хвала за чланак „Шта се крије иза врачања?“ (8. новембар 1999). Већина људи је навикла да врачаре замишља као ружне и старе. Али, покрет Вика сада привлачи многе младе мушкарце и жене. Чак је и моја кћерка почела да се интересује. Међутим, затражила је да се претплати на Пробудите се! и у првом издању које је стигло био је овај чланак! Дошао је у прави час.

Б. Х., Сједињене Државе

Анђели Свака част на вашој искреној серији чланака „Шта је истина о анђелима?“ (22. новембар 1999). Било је крајње време да неко смогне храбрости да напише учтив, али искрен експозе о опасностима до којих доводе искривљена веровања о анђелима. Нарочито сматрам вредном слику на 9. страни, на којој је приказано како и сами анђели одбијају ласкање и истакнутост која им се данас пружа.

Х. Л. А. Х., Бразил

Тешко здравствено искушење Охрабрила ме је прича о породици Мејџор у чланку „Несрећа нас је научила да се ослањамо на Бога“ (22. новембар 1999). Наш син је имао много озбиљних срчаних мана због којих је требало да буде оперисан. Доктори су нам рекли: ’Ваш син ће умрети без трансфузије крви!‘ Доктори су чак раздвојили супруга и мене како би повећали притисак да пристанемо на трансфузију крви. Али попут породице Мејџор, и ми смо се молили за снагу и храброст. Наш син је преживео операције и сада је добро. Изразио је жељу да се крсти као Јеховин сведок.

Б. К., Сједињене Државе

Мој муж је био у болници и доктори су рекли да ће у њој можда остати месецима. Полако сам се страшно уморила напрежући се у бризи око три детета и свакодневно посећујући супруга. Моја хришћанска браћа и сестре су били од непроцењиве користи у помагању око деце. Баш онда када је изгледало да више нећу моћи, мој муж се вратио кући. Док сам читала овај охрабрујући чланак, нисам могла а да не заплачем због искреног саосећања и туге због свега онога кроз шта је прошла породица Мејџор. Како сам само срећна што видим колико су се пуно ослањали на Јехову!

Џ. А., Сједињене Државе