Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Цистична фиброза Хвала вам за чланак „Живети с цистичном фиброзом“ (22. октобар 1999). Иако имам само 17 година и немам никаквих озбиљних проблема са здрављем, прича Џимија Гарадзјотиса ме је просто запањила. Помогла ми је да размислим о многим стварима, укључујући и то колико је важно да цениш оно што имаш. Упркос својој мучној болести, Џими је и даље весео и има јаку веру у Јеховина обећања. Молим се да Џими и Дина и надаље имају снаге да се суочавају са својим искушењима.

Е. З., Русија

Сујеверје Нисам Јеховин сведок, али две године читам ваше публикације. Желела бих да вам захвалим за серију чланака „Да ли судбина управља вашим животом?“ (8. август 1999) и „Сујеверје — зашто је толико опасно?“ (22. октобар 1999). Због начина на који сам одгајана била сам склона фатализму и сујеверју. Али сада мислим да ви говорите истину у светлу правог хришћанства.

Н. Д., Француска

Чланци о сујеверју су ме увредили. Ја сам предана римокатоликиња и један од чланака је то што се неки путник „прекрсти“ окарактерисао као сујеверје. Католици то раде као део своје молитве за безбедно путовање. То је основно правило наше вере и тешко да се може сматрати сујеверјем.

С. В., Сједињене Државе

Не може се порећи да се многи прекрсте с мало религиозне преданости на уму. Када је био упитан зашто се прекрстио на терену, један аустралијски рагбиста је признао: „Претпостављам да је то на неки начин само сујеверје.“ Као што се могло и очекивати, овај ритуал је од почетка имао призвук сујеверја. Дело The Catholic Encyclopedia каже: „Од најранијег периода био је коришћен у свим егзорцизмима и магичним обредима као оружје против духова таме.“ (Редакција)

Дрога Желим да вам захвалим за серијал „Да ли дрога осваја свет?“ (8. новембар 1999). Повучен утицајем пријатеља, мој отац је роб дроге и алкохола. Дом није уточиште већ место где сам често угрожена. Упркос свему, никада нећу престати да позивам своје родитеље да искусе радости обожавања Јехове.

М. Л., Италија

Једном недељно један полицајац долази у моју школу и говори о стварима као што су дрога и алкохол. Одлучила сам да му, када следећи пут буде дошао у наш разред, дам чланке о дроги. Веома су га импресионирали и неке одломке из њих је прочитао разреду. Цео мој разред је извукао користи из чланака!

К. Д., Сједињене Државе

Хендикепирано дете Прича Роузи Мејџор („Несрећа нас је научила да се ослањамо на Бога“, 22. новембар 1999) дубоко ме је дирнула. Некада смо живели у граду, али ми се није свидело како је то утицало на моју најстарију ћерку. Тако смо се преселили на село. Све је ишло фино док нисам изгубила посао који ми је годишње доносио 56 000 долара. Ето ту смо на селу с троје деце и хипотеком коју треба платити. Какав стрес! Али после читања приче Роузи Мејџор, мој финансијски проблем је изгледао тако неважно да сам се посрамила. Постоји толико људи којима је Божја помоћ заиста неопходна! Могу ли да се претплатим на Кулу стражару и Пробудите се!?

М. Ф., Сједињене Државе

Било нам је драго да испунимо молбу наше читатељке. (Редакција)