Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Двадесети век Издање од 8. децембра 1999. било је феноменално! Толико сам користи извукла из њега, а посебно из серије чланака „20. век — критичне године пуне промена“. Били су врло информативни и концизни. То је у мени пробудило жељу да у овим последњим данима будем духовно буднија.

М. В., Филипини

Киднаповање Како је добру поруку имала серија чланака „Зашто је киднаповање светска опасност“! (22. децембар 1999). Ови чланци су објављени када је 24. децембра цео свет помно пратио драму отмице авиона индијске авио-компаније. Желео бих да власти прочитају и примене предлоге о контролисању киднаповања који су дати у вашим чланцима!

А. С., Индија

Жртва коме Хвала вам за искуство Мичико Огаве. („Нада ме је ојачала да издржим кушње“, 22. децембар 1999.) Несрећа њеног мужа догодила се када сам ја имала само пет дана. Поражавајућа је мисао да је он без свести скоро цео мој живот! Јехова јој је заиста помогао да подигне своја два сина и да издржи ове искушавајуће околности.

Л. Н., Сједињене Државе

Чланак је дубоко дирнуо моје срце. Живим сама и недавно сам сазнала да имам рак. Када сам прочитала овај чланак, желела сам да загрлим Мичико и захвалим јој што је била верна Јехови упркос испитима. У почетку сам хтела да се код мене деси чудо. Али сада, као и Мичико, једноставно желим да буде Јеховина воља.

М. С., Сједињене Државе

Бескрвна медицина Серија чланака „Бескрвна медицина и хирургија — све већа потражња“ (8. јануар 2000) била је резултат савремених истраживања. Похађам средњу медицинску школу и часопис сам дала једној колегиници и једној од мојих професорки. У ранијим приликама оне су испољиле предрасуде према Јеховиним сведоцима. Али било им је драго што су примиле ове чланке заједно с другим информацијама о Јеховиним сведоцима.

Р. П., Швајцарска

Двоје моје деце је 1998. доживело саобраћајну несрећу. Нога мог сина била је згњечена. Упорно је понављао да не жели крв! Међутим, болница није била опремљена за бескрвну хирургију. Био је пребачен у другу болницу, али болничко особље није хтело да га оперише све док његов хематокрит не достигне ниво од 35. (Најнижи ниво је износио 8,1.) Нису ништа предузимали, као да су чекали да виде да ли ће умрети. Међутим, када су применили бескрвно лечење — подижући му ногу, дајући му еритропоетин и тако даље — његов хематокрит се попео на 35,8! Операција је била успешна, али због одуговлачења с лечењем, остала су многа трајна оштећења. Волела бих да се од сваког доктора, хирурга и анестезиолога захтева да прочитају ове чланке.

Л. Л., Сједињене Државе

Утешно је знати да су многи доктори спремни да сарађују с Јеховиним сведоцима. Овај часопис иде право мом доктору. Знам да ће га ценити.

У. М., Сједињене Државе

Чланци су дошли баш на време за моју заказану операцију. Када се моја крвна слика погоршала због великог губитка крви, искористио сам овај часопис да објасним болничком особљу и члановима породице зашто нећу прихватити крв. Захваљујући Јехови, потпуно сам се опоравио.

К. Б., Сједињене Државе