Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Жртве тортуре Много вам хвала што сте објавили чланак „Помоћ жртвама тортуре“ (8. јануар 2000). Његова дубина разумевања и саосећајност помогли су ми да информације применим на своје проблеме.

Б. Р., Сједињене Државе

Добила сам поруку од једне пријатељице. Само је рекла: ’Овај чланак је о мени. Молим те прочитај га.‘ Та порука ме је растужила пошто је она почетком 70-их година проучавала Библију са мном. Нисам ништа знала о томе. Лакнуло ми је што сте објавили једну отворену дискусију о емоционалном немиру жртава широм света које су пропатиле од руку других.

Л. В., Сједињене Државе

Незаборавна песма Хвала вам за кратак чланак „Песма која јој је остала“ (22. децембар 1999). Ова предивна песма заиста доноси хвалу Јехови и очи испуњава сузама. Франц Шуберт се није плашио да употреби Јеховино величанствено име.

К. К., Сједињене Државе

Ради информисаности наших читалаца, песма „Die Allmacht“ (опус 79, бр. 2), иако религиозна по природи, није била написана за извођење у цркви. Шуберт ју је наводно компоновао зато што је био покренут величанственошћу аустријских планина. (Редакција)

Планирање у природи Читам Пробудите се! преко 30 година, али сада сам наведена да изразим своју захвалност за серију чланака „Живот — резултат планирања“ (22. јануар 2000). По природи ме не привлаче научне теме, али затекла сам себе како сам очарана овим чланцима који су били лаки за читање.

Т. Е., Сједињене Државе

Чланци су оснажили моју љубав и цењење према Јехови. Сада могу да видим да вечни живот у рају никада неће бити досадан. Увек ће бити величанствених ствари које ћемо откривати о нашем Створитељу. Процес учења ће бити бесконачан.

Ј. Р. А., Бразил

Изгледа да на 7. страни где се говори о мувином мењачу, постоји једна грешка. Да ли сте хтели да кажете да ’он повезује крила с крилима‘?

П. С., Сједињене Државе

Не, нисмо. Молимо, извините што смо погрешили. Хтели смо да кажемо да он повезује „мотор“ с крилима — „мотор“ се односи на мишиће грудног коша који покрећу крила. (Редакција)

Годинама радим у одељењу за истраживање у једној великој компјутерској компанији и интересујем се за примену конструкција које се налазе у природи. Међутим, нисам знао да сада постоји специфична научна грана која се бави тиме, наиме, биомиметика. Жалосно је што многи који су укључени у тако велико копирање природе славу вероватно неће приписати оригиналном Конструктору.

П. Г., Сједињене Државе

Чланак је баш добро написан. Неки од људи којима сам га дао изнели су врло позитивне коментаре о томе како Бог све може да направи савршено без загађивања. Захваљујући вашем раду, овај тежак материјал је постао лак за читање.

Р. Д. С., Италија

Опасности Интернета Чланак „Млади питају... Како могу избећи опасности на Интернету?“ (22. јануар 2000), представљао је изванредну равнотежу између користи и опасности од Интернета. Као неко коме је рад на Интернету део свакодневног посла, схватам да опасности стално вребају. Колико је важно избегавати их!

Џ. Л., Сједињене Државе