Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Гладиоле Желим да вам честитам на чланку „Гладиола — чудесан цвет нежне лепоте“ (22. фебруар 2000). Волим када ме чланови ваше цркве посећују, иако сумњам да ћу им се икада придружити. У сваком случају, овај чланак је написао неко ко стварно познаје гладиоле. У овом немирном свету, гајење гладиола је диван начин да се опустите и уживате у животу.

Ч. М., Сједињене Државе

Самоубиство Серија чланака „Самоубиство — ко је у највећој опасности?“ (22. фебруар 2000) пун је погодак. Пре осам месеци моја мајка је изненада умрла. Отац није био ту када је она умрла и осећа кривицу. Говори како више не жели да живи. Зато су чланци били од велике помоћи оцу и мени.

Р. З., Немачка

Мој деда је пре две године извршио самоубиство. Када му је жена умрла његово ментално стање се погоршало. Ваши чланци су ми помогли да донекле схватим зашто је учинио то што је учинио.

А. М., Сједињене Државе

У јануару је мој брат у 48-ој години извршио самоубиство. Дан након сахране, мој отац, који није Јеховин сведок, пронашао је овај број Пробудите се! у нашем поштанском сандучету. Када нам га је показао ништа није могао да каже и сав је био у сузама. Моја породица је плакала од радости и захвалности за ову утешну серију чланака.

Б. Џ., Сједињене Државе

Прошле године је у нашој школској области шесторо деце извршило самоубиство. Била је то озбиљна ствар, тако да је школска област прогласила стање приправности унутар свог школског система. На подручјима где људи обично нису пријемљиви за нашу поруку, нудили смо ово издање. Понекад су људи узимали часопис из наших руку пре него што бисмо завршили презентацију!

К. К., Сједињене Државе

Када сам била у тинејџерским годинама, након смрти оца два пута сам покушала да извршим самоубиство. Сама реч „самоубиство“ је за неке табу. Хвала вам што сте је ставили на насловну страну Пробудите се! Сматрам да су ови чланци искрени, реални и пуни разумевања.

М. Г., Француска

Проблеми међу пријатељима Помогао ми је чланак „Млади питају... Зашто ме је пријатељ повредио?“ (22. фебруар 2000). Моја пријатељица ме страшно повредила мада смо шест и по година биле најбољи пријатељи. Користећи предлоге из овог чланка, разговарале смо отворено, на миран и благ начин. Због тога смо сада ближе него икад.

М. Л., Сједињене Државе

Немоћни проповедник Чланак „Позитивно гледиште упркос немоћи“ (22. фебруар 2000) стварно ме је дирнуо. Млада сам и понекад ми моји проблеми изгледају несавладиви. Прича Константина Морозова је врло охрабрујућа. Много су ми драге ове речи: „Желим и даље да му служим [Јехови] докле год моје срце буде куцало.“

Л. Ч., Италија

Имам троје деце и пошто мој супруг не дели моју веру, ја морам да их поучавам духовним стварима. Такође морам да радим и да се бринем за кућу, и понекад ми изгледа да више немам снаге ни за шта. Константинов позитиван став запањује! Хвала вам што сте објавили његову причу.

О. К., Русија