Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Немоћни проповедник Нисам могла да не заплачем када сам прочитала причу Константина Морозова у чланку „Позитивно гледиште упркос немоћи“ (22. фебруар 2000). Ја сам самохрана мајка двоје деце које треба одгајити. Није лако, и понекад изгледа да нема краја мојим проблемима. Али ипак, они нису ништа у поређењу са оним с чиме се Константин мора суочавати!

И., Русија

Ја сам пуновремени јеванђелизатор. Болујем од дегенерације мрежњаче и тешко ми пада да читам. Одувек сам била страствени читалац и понекад постанем фрустрирана и депресивна. Када размишљам о Константину мислим да не би требало никада да се жалим. Он је превазишао огромне препреке и служи као пуновремени јеванђелизатор. Какву снагу Јехова даје!

В. В., Индија

У 16. години сам остала парализована од струка надоле. Попут Константина, и ја доживљавам свакодневне тешкоће. Али, тај чланак је показао да немоћна особа може да има своје место у друштву и да учествује у обожавању Бога. Иако мој слух није баш добар, а и не видим добро, често сама проповедам на улици док седим на некој хоклици леђима наслоњена на зид. Честитам Константину за његову ревност и оданост.

Д. Ф., Обала Слоноваче

Савремено ропство У дирљивој серији чланака „Савремено ропство — крај му је на домаку!“ (8. март 2000) стоји изјава: „Нико не може бити прави хришћанин и у исто време учествовати у нехуманој експлоатацији и тлачењу било ког човека.“ Колико далеко један хришћанин мора ићи да не би нечим допринео овим гнусним поступцима? У западном свету је скоро немогуће пронаћи производе који нису направљени под сумњивим околностима.

К. Х., Сједињене Државе

Овај чланак је говорио о директној експлоатацији људи од стране индустријалаца и других. Наша намера није била да сугеришемо како је хришћанин обавезан да посвети доста времена истраживању позадине сваког производа који купи. Али када се за нешто зна да је настало ропским радом, хришћанин треба сам да одлучи да ли ће то купити или не. У овој, као и у другим стварима, хришћанин жели да задржи чисту савест пред Богом (1. Петрова 3:16). (Редакција)

Имам 16 година и била сам ганута овим чланком. Познајем неке девојчице које трпе савремено ропство. Оне тешко раде у породицама које су им пружиле кров над главом. Али не добијају никакво образовање — нити љубав. Било ми је пуно лакше када сам у Библији прочитала да ће Јехова ускоро ослободити потлачене.

А. О., Буркина Фасо

Вера Данас сам прочитала чланак „Гледиште Библије: Шта је права вера?“ (8. март 2000). Он логично показује да права вера није лаковерност. Многи часописи су пуни реклама и имају мало информативних и изграђујућих чланака. Никада не би требало да узмемо здраво за готово оно што објављујете за нас.

Е. С., Италија

Видео-касета о Ноју Ја само желим да изразим своје цењење за чланак „Ноје — он је ходио с Богом — како је направљена ова видео-касета“ (8. март 2000). Наш двоипогодишњи син је почео да гледа ову касету још пре него што је проходао. Увек је изнова гледа и неке делове жели да му премотам да би их опет погледао. Како је дивно што имамо таква средства која у нашу децу усађују љубав према Јехови!

М. В. Г., Сједињене Државе