Пређи на садржај

Пређи на садржај

Добра употреба моћне видео-касете

Добра употреба моћне видео-касете

Добра употреба моћне видео-касете

КАДА је имала само 12 година, Тили је искористила прилику да у школи да сведочанство. Разред је учио о Другом светском рату, када се повела прича о холокаусту. Тили је рекла својој наставници да нису само Јевреји мучени и убијани током тог језивог времена, већ и Јеховини сведоци. Наставница је дозволила Тили да донесе видео-касету Љубичасти троуглови. Пре приказивања видео-касете, наставница је рекла разреду: „Због великог броја Јевреја који су убијени током холокауста, превиђени су многи други који су такође прогоњени. Међу њима су и Јеховини сведоци.“

Наставница је била толико импресионирана видео-касетом да ју је позајмила другој наставници да је прикаже свом разреду. Тили се сетила да су и њеном учитељу из четвртог разреда нацисти током холокауста убили брата. И њему је дала видео-касету и он ју је одгледао исте вечери.

Све у свему, видео-касету Љубичасти троуглови одгледало је више од 60 људи и настало је велико интересовање. Све је то било зато што је једна девојчица имала храбрости да говори о својој религији (Псалам 8:3).