Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Копнене мине Дирнули су ме чланци „Копнене мине — шта се може урадити?“ (8. мај 2000). Ужасно је што сваке године толико невиних цивила погине због копнених мина.

Е. У., Финска

Било ме је стид када сам прочитао о овим пакленим направама које људи користе да би повредили своје ближње. Бог има све разлоге да интервенише и отклони злоћу с наше планете.

Г. С., Бразил

Ови чланци су значајни јер су помогли да јавност постане свесна овог великог проблема. Насловна страна је имала велику привлачну моћ.

Р. Х., Сједињене Државе

Бескрвно медицинско лечење Чланак „Ви ћете умрети!“ (8. мај 2000) подсетио ме је на искуство мог оца. Пре више година он је доживео шлог док је возио кола. Кола су се преврнула, и када је тата дошао к свести доктор му је рекао да мора примити трансфузију крви. Пошто је одбио, доктор је рекао: „Ако не примите трансфузију, умрећете.“ Мој отац је и даље одбијао. Следећег дана доктор је ушао у његову собу и питао: „Како сте?“ Отац је рекао: „Жив сам!“ Он је још увек жив и служи Јехови колико год може.

Т. М., Сједињене Државе

Болујем од ретке врсте рака у крви и када је то откривено доктор ми је рекао да ћу умрети за шест месеци ако одмах не почнем да примам трансфузије крви. То је било 1991. Пронашла сам доктора који је поштовао моја веровања везана за крв, и сама сам одлучила да под његовим надзором недељно узимам инјекције еритропоетина које су ми помогле да ми се поправи крвна слика.

Е. Г., Сједињене Државе

Прочитала сам причу Лиан Карлински и као лекар била сам запрепашћена нехуманошћу оних који су је након операције занемаривали [зато што је одбила трансфузију крви]. Тешко је замислити такве скучене умове!

К. К., Сједињене Државе

Борба са очајем Пошто патим од депресије, чланак „Гледиште Библије: Како се борити са очајем“ (8. мај 2000) прочитала сам чим је стигао. Као што сте рекли, разговор с неким ко ће вас с разумевањем слушати и те како помаже. Желим да захвалим за ваше одличне чланке.

А. Д., Литванија

Интолеранција лактозе Моја жена је била код своје докторке јер је имала озбиљне симптоме. Докторка је рекла да је можда у питању интолеранција лактозе. Никада за то нисам чуо, зато смо захвални за чланак „Да ли патите од интолеранције лактозе?“ (8. мај 2000). Ове одличне информације нису могле да дођу у боље време.

Е. П., Сједињене Државе

Бразил Чланак „Пантанал — једно чудесно станиште“ (8. септембар 1999) изазвао је у мени жељу да својим очима видим ово Јеховино стварство. Зато смо моја сестра и ја испланирали да посетимо Бразил, и чланак „Живописна историја ’земље контраста‘“ (8. мај 2000) дошао је две недеље пре нашег одласка тамо. Послужио је као одличан водич до најбољих места која се исплати посетити.

Е. В., Енглеска

Птице и затвореници Имам ту радост да одгајим, и поново пустим у дивљину многе птице. Чланак „Чему једна птица може да поучи затвореника?“ (8. мај 2000) подсетио ме је како чак и мала Јеховина стварства могу да нас поуче много чему.

Е. Д., Сједињене Државе