Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Хронична болест Имамо троје деце — једно од њих има Даунов синдром, а друго анемију српастих еритроцита. Недавно је дете са српастим еритроцитима доживело озбиљну кризу и морало је да лежи у болници, што је свима нама тешко пало. Осетио сам да је Јехова одговорио на моје молитве када сам добио примерак Пробудите се! од 22. маја 2000. са серијом чланака „Хронична болест — изборити се као породица“. Ови чланци су мени и мојој жени дали храброст да устрајемо. Такође су ојачали нашу наду у то да ускоро нико неће рећи: „Болестан сам“ (Исаија 33:24).

Е.Ј.М., Бразил

Имамо сина 19-годишњака који болује од шизофреније. Видели смо многе књиге које се баве болестима али никада нисмо читали нешто што се бави болестима гледано из угла породице, као што су се тиме позабавили ови чланци. Они су сасвим добро описали моју унутрашњу борбу и патњу, као да су записани моји дубоки вапаји.

Х. Т., Јапан

У последњих десет година болујем од хроничне болести која све више напредује, и стварно ме је дирнуо начин на који сте описали како се човек осећа. Понекад је врло лако изгубити душевну и духовну равнотежу, али браћа из моје скупштине труде се да разумеју кроз шта пролазим. Дискретним речима, дају ми снагу да и даље живим.

М. М., Италија

Ове чланке смо прочитали као породица. Мојој ћерки су отказали бубрези и на дијализи је већ пет година. Ужасно нам је тешко да се носимо с тим. Толико пута је била на ивици смрти да сада живимо у неизвесности, питајући се када ће се појавити следећи проблем. Али ваш савет је био врло добар. Сваки дан треба ценити. Молитва је такође неопходна. Помаже ми то што знам да Јехова разуме моја осећања.

С. Џ., Сједињене Државе

Срце ми је било пуно када сам схватила да неко разуме бол хроничних болесника! Посматрала сам моје три девојчице како се једна за другом разболевају од епилепсије, од чега и ја болујем. Чланци као што су ови помажу нам да стекнемо разумевање и показујемо Христов ум.

Г. Л., Сједињене Државе

Анаконда Живим у области где има анаконди. Људи често причају приче о овим змијама, али не знате да ли да им поверујете или не. Ваш чланак „Анаконда — да ли скида вео с неких тајни?“ (22. мај 2000), помогао ми је да разлучим чињенице од измишљотина, и одговорио је на сва моја питања о овом чуду стварства.

Ј.С.П., Бразил

Одбегли очеви Читам Пробудите се! већ 25 година, и верујем да се ова тема још никада није обрађивала. („Млади питају... Одбегли очеви — могу ли заиста побећи?“, 22. мај 2000). О самохраним мајкама је било речи, али не и о одговорностима мушкараца. Не могу да разумем зашто када двоје људи направе блуд, само мајка и дете испаштају због последица. И ја сам затруднела у 19. години. Мој дечко није хтео ништа да има са мном. Молим вас говорите и даље младима да ’беже од блуда‘ (1. Коринћанима 6:18).

К. К., Шпанија

Грчко позориште Не могу вам рећи колико ценим чланак „Позориште у Епидауру — вековима нетакнуто“ (8. јун 2000). Претпостављао сам да ће чланак подстицати на размишљање, што и јесте био случај. Међутим, нисам очекивао толико духовних посластица.

К. С., Сједињене Државе