Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Тачкице Чланак „Тачкице пред очима?“ (8. јун 2000) значајно је утицао на мој живот. Примила сам часопис само три дана пре него што ми се делимично отцепила мрежњача десног ока. Симптоми описани у чланку дали су ми упозорење да хитно потражим лекарску помоћ. Путем ласера се то поправило, тако да ми вид није оштећен. Хвала вам за тако добро истражене и практичне чланке.

К. В., Јужна Африка

Пропаганда Управо сам прочитао издање од 22. јуна 2000. и захваљујем вам на серији „Да ли треба да верујете у све што чујете?“ Овде где живим постало је популарно да се исмејавају Роми (Цигани). Људи збијају шале о томе како они наводно краду. Захваљујући овим чланцима, схватио сам да су такве шале неумесне и одлучио сам да не учествујем у њима.

К. М., Чешка

Живети у иностранству Хвала вам за чланак „Млади питају... Да ли да живим у иностранству?“ (22. јун 2000). Редовно читам ову рубрику али сам често имао осећај да су неке опасности које сте описивали биле претеране. Прошле године сам путовао у другу земљу у виду културне размене између мог факултета и једног универзитета. Иако је то било занимљиво искуство, ипак с духовног гледишта није било добро.

М. П., Италија

Овај чланак и чланак „Млади питају... Како да мој боравак у иностранству буде успешан?“ (22. јул 2000) били су за мене ’храна у право време‘ (Матеј 24:45). Већ сам била одлучила да проведем годину дана у иностранству како бих научила страни језик. Зато сам вам стварно захвална за сугестије и практичне савете.

И. Ц., Швајцарска

Ускршње острво Чланак „Велика опомена с једног маленог острва“ (22. јун 2000) изражава бригу многих људи који су заинтересовани за околину. Али мислим да је мало оних који обраћају пажњу на опасности с којима се суочавамо. Сузе ми пођу када помислим на то како људи лоше управљају Земљом.

К. М., Јапан

Летње рачунање времена Што се тиче чланка „Летње рачунање времена — идеја испред свог доба?“ (8. јул 2000), да ли је летње рачунање времена заиста вредно хвале? Наш велики Створитељ је успоставио годишња доба. Ко има право да манипулише њима? Такозвано летње рачунање времена је нешто абнормално!

И. Л., Немачка

Наш чланак није ни хвалио ни осуђивао летње рачунање времена. Једноставно смо изнели његову фасцинантну историју. Бог није дао специфична упутства о томе како одређивати време. Тренутни системи рачунања времена су дакле произвољни, а не прописани од стране Бога. Летњим рачунањем времена не мењају се годишња доба. По томе не испада да нарушавамо неко Божје начело ако наше сатове подешавамо два пута годишње. (Редакција)

Осмех Хвала вам што сте објавили користан чланак „Осмех — колико вам добра само носи!“ (8. јул 2000). Потпуно се слажем с оним што каже. Подсетио ме је да увек размишљам позитивно да би мој осмех био искрен. Да, осмех нам помаже да се спријатељимо с другима. Такође помаже да уклонимо напетости.

П. Ч., Кина