Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Прековаће мачеве своје на раонике“ — када?

„Прековаће мачеве своје на раонике“ — када?

„Прековаће мачеве своје на раонике“ — када?

ЧУВЕНА статуа поред Уједињених нација у Њујорку приказује човека који прекива мач у раоник. То је засновано на библијским пророчанствима из Исаије 2. поглавља 4. стиха и Михеја 4. поглавља 3. стиха. Како и када ће се ове речи испунити?

Недавни извештај из новина The New York Times имао је наслов „Глобална продаја оружја порасла на 30 милијарди долара“! Ко су били водећи снабдевачи овим силним оружјем у 1999? Предводиле су Сједињене Државе с продајом у вредности од 11,8 милијарди долара. Друга је била Русија с мање од половине ове суме. Међутим, Русија је скоро удвостручила своју продају од прошле године. Затим долазе Немачка, Кина, Француска, Британија и Италија. Исти извештај наставља: „Као што је то било и у прошлости, приближно две трећине свег оружја продато је земљама у развоју.“

Након два светска рата и многих других већих ратова у 20. веку, у којима су стотине милиона људи били убијени или рањени, човек мора да се запита: „Када ће се народи учити миру уместо рату?“ Библија показује да ће се ово окретање миру одиграти „у завршном делу дана“ (Исаија 2:2NW). У ствари, ово пророчанство се већ испуњава јер је скоро шест милиона Јеховиних сведока дозволило да буду „научени од Господа“. Због тога је њихов ’мир обилан‘ (Исаија 54:13ДК).

Ускоро ће Јехова одстранити све оружје и ратове, као и оне који их подржавају, јер ће ’уништити оне који уништавају земљу‘. Ако бисте волели да више сазнате о овој дивној промени, молимо будите слободни и контактирајте с Јеховиним сведоцима у својој средини или пишите на одговарајућу адресу са 5. стране (Откривење 11:18).