Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Сантерија Ваш чланак из Пробудите се! „Мамац сантерије“ (8. јул 2000) почели сте тако што сте сугерисали да је сантерија водећа религија искључиво на Куби и да се с Кубе сантерија постепено проширила у друге земље. А ипак, сакривено унутар чланка видимо да су сантерију на сва Карипска острва донели афрички робови из Нигерије. Овај чланак није писао Кубанац, већ неко из Мексика. То се зове жута штампа и штети вашој веродостојности.

В. Р., Сједињене Државе

Нисмо имали намеру да сугеришемо да је сантерија „водећа религија искључиво на Куби“. Баш супротно, показали смо да се сантерија надалеко практикује и у другим деловима света, укључујући и Мексико и Сједињене Државе. Што се тиче ширења сантерије, „Encyclopædia Britannica“ каже да је сантерија „религиозни култ који потиче с Кубе и који се проширио на оближња острва... Развила се из традиција Јоруба народа (на подручју данашње Нигерије и Бенина)“. (Редакција)

Ендометриоза Пуно, пуно вам хвала за чланак „Моја борба са ендометриозом“ (22. јул 2000). И код мене је дијагностикована ендометриоза и пролазим кроз тежак период. Нека моја хришћанска браћа никада нису разумела зашто сам увек била тако болесна. Али након што су прочитали чланак имају другачије мишљење.

Г. С., Јамајка

Када сам читала о Дебори Андреопулос било је као да сам читала своју животну причу! Већ много година патим, и овај чланак је био одговор на моје молитве. Пружио ми је преко потребно охрабрење.

Ј.К.Ф., Ирска

Пре два и по месеца установљено је да имам ендометриозу. Оно што ме највише теши јесте сазнање да нисам сама и да има доста жена које доживљавају исту ствар.

А. В., Гватемала

Хвала вам што сте нагласили да ова болест не утиче само на пацијента већ и на пријатеље и породицу. Када сам видела ваш чланак осетила сам да Јехова стварно брине и разуме оно кроз шта пролазимо.

Н. А., Канада

За само неколико дана идем на операцију и искуство Деборе Андреопулос ми је било охрабрење. Сада осећам да се с бољим ставом могу суочити са својим проблемом.

М. Б., Италија

Антарктик Читала сам и читала чланак „Антарктик — последња нетакнута земља“ (22. јул 2000). Наш дописник за Пробудите се! из Аустралије и композитор стране урадили су сјајан посао! То ме је подсетило на прошлост. Током Међународне године геофизике, пре неких 45 година, била је одређена једна група америчких научника за изучавање Антарктика. Била су потребна три велика увезана тома да би се забележио сав њихов рад. Пошто сам била хонорарни графичар унајмили су ме да урадим тај пројекат. Данас сам Јеховин сведок и 16 година сам пуновремени јеванђелизатор добре вести. Али, још увек сам окружена Антарктиком јер у свом студију имам изложено много фотографија и мапа са Антарктика. Хвала вам пуно за овај чланак!

К. М., Сједињене Државе