Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Осетљивост на хемикалије Имам 17 година и желела бих да захвалим на серији „Свакодневне хемикалије — да ли шкоде вашем здрављу?“ (8. август 2000). Недавно ми је дијагностицирана многострука осетљивост на хемикалије (MCS), и било ми је велико олакшање када сам сазнала да нисам једина која доживљава ове понижавајуће симптоме.

С. К., Италија

Чланци које сте још раније објавили на тему „Да ли смо болесни због загађене околине?“ (15. јануар 1984) имали су животоспасавајуће информације. Ова страшна болест ускраћује нам преко потребно друштво наше духовне породице, као и друштвене активности. А ипак је то болест за коју је тешко имати икакво разумевање и саосећање. Ваши задњи чланци описали су шта болесници стварно осећају.

М. Ж., Француска

Боловала сам више од годину дана пре него што сам пронашла доктора који је могао да ми помогне. Током тог времена моји пријатељи су били сусретљиви и нису ме осуђивали, али рекла бих да ме заправо нису схватали. Зато вам захваљујем за ове чланке. Дивно је бити део организације која је просвећена по питању многих ствари.

С. Б., Сједињене Државе

Ја болујем од MCS-а и никада нисам прочитала неко тако темељно, уравнотежено извештавање о овој тегоби и њеним последицама. Љубав и смех примењујем као „рецепт“, јер је то једна од помоћи у овој борби. Такође су били практични подсетници да будем разумна у томе шта да очекујем од других.

Д. Г., Сједињене Државе

Као Јеховин сведок, служим као путујући надгледник већ десет година и срео сам многе који болују од MCS-а. Сасвим је јасно да је ова болест стварна и да није производ нечије маште. Као и обично, Пробудите се! не описује само болест, већ даје и практичне предлоге о томе како се доброта, љубав и саосећање могу показати болесницима.

Т. М., Сједињене Државе

Украшавање тела Пишем вам као одговор на чланак „Гледиште Библије: Украшавање тела — треба бити разуман“ (8. август 2000). Украшавање тела са укусум јесте нешто стварно лепо — права уметност. Друштво може да ме просуђује и окарактерише на основу мог изгледу, али ја знам да сам у Божјим очима драга. Надам се и молим за то да се други не баве мојим тетоважама, већ да гледају на оно што сам ја унутра.

К. М., Сједињене Државе

Чланак је признао да је лична одлука да ли ће неко украсити тело или неће. У сваком случају, један начин на који особа даје доказ да је лепа унутра јесте ’украшавањем скромношћу и здравим мислима‘ (1. Тимотеју 2:9). Библија такође јасно ставља до знања да је сваки хришћанин под обавезом да узме у обзир не само своју савест већ и савест „онога другога“ (1. Коринћанима 10:29). (Редакција)

Језик Хвала вам за чланак „Језици — мостови и зидови у комуникацији“ (8. август 2000). Језици су ме одувек фасцинирали и већ сам научила пет европских језика. Сада учим сингалу. Ипак, оно што ме одушевљава јесте то што учење неког језика омогућује да се изгради мост ка другим културама и да се саопшти „чист језик“ библијског учења! (Софонија 3:9NW).

К. Б., Италија

Жалост Хвала вам за чланак „Да ли жалост треба испољавати?“ (8. август 2000). Ова тема нам лежи на срцу, јер смо пре три године изгубили сина. Иако још увек плачемо и жалимо, чланци као што је овај дају нам снагу да наставимо даље.

Ј. А. и Л. А., Сједињене Државе