Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Докази стварања Док сам многе године радио с научницима увек су ме иритирале њихове тврдње да је веровање у стварање превише једноставно. Серија чланака „Видети и оно што голим оком не можете видети“ (22. август 2000) савршени је одговор на такве тврдње. На само неколико страна пружили сте уверљиве доказе о стварању. Пробудите се! је за сваку похвалу јер је изузетно вредно оно о чему пише и истражује.

Б. И., Нови Зеланд

Проучавам Библију с Јеховиним сведоцима, и моја вера у постојање Бога била је потпуно ојачана када сам размотрио информације о атомима, ћелијама и ДНК.

Т. К., Јапан

Сада могу објаснити како настаје дуга, зашто је трава зелена и шта је атом! Премда Пробудите се! није научни часопис, он истиче научне доказе који подупиру веровање у Створитеља.

М. Ф., Сједињене Државе

Опоравак без трансфузије крви Дубоко ме је дирнуо чланак „Ствар савести“ (22. август 2000). Нашла сам се баш у истој ситуацији када ми је успостављена дијагноза акутне промијелоцитичке леукемије. Оно што ми се десило после тога било је скоро идентично ономе што се десило Дарлини. Речено ми је да ми преостаје само неколико дана живота. То је било пре три године.

А. Б., Немачка

Сексуално узнемиравање Желим да вам изразим захвалност за чланак „Млади питају... Како да се поставим у случају сексуалног узнемиравања?“ (22. август 2000). У школи су ме обично називали свакаквим именима зато што се не упуштам у неморално понашање. Мислио сам да ће то узнемиравање престати када завршим средњу школу, али многе девојке ми и даље упућују непристојне коментаре. То што допуштам да сви знају за моја хришћанска веровања помаже ми да се одупрем таквим понудама. Хвала вам што нас снабдевате оваквом духовном храном.

Х. Ч., Замбија

Овај чланак је од велике помоћи. Један дечак из мог трећег разреда не престаје да ме посматра. Сада знам шта да радим.

Х. К., Сједињене Државе

Дошао је у баш право време! Трпим сексуално узнемиравање на радном месту. Била сам емоционално исцрпљена. Управо када сам се готово предала појавио се овај чланак. Сада знам како да се поставим према људима на послу.

Л. Т., Сједињене Државе

Руски град Пошто моје предузеће послује са иностранством, уживам да читам чланке о различитим земљама. Једна моја колегиница има сина који живи у Русији, па сам јој причала о чланку „Посета ’најстаријем граду у Русији‘“ (22. август 2000). Са усхићењем је прихватила да га прочита и након тога је затражила друго издање Пробудите се! Дала сам јој издање од 22. маја 2000. с чланком „Јединствен сат у Прагу“. То ју је навело да прихвати претплату на Пробудите се! Хвала вам што пружате тако корисне информације.

С. О., Сједињене Државе

Редак гулаш? Намеравала сам да испробам рецепт за мађарски гулаш из чланка „Зачин који је дошао с другог краја света“ (8. септембар 2000). Све је било сјајно док нисам ставила како је речено две литре воде. Мој гулаш је личио на чорбу, а не на јело приказано на слици. Да ли сам погрешно разумела рецепт?

Л. П., Канада

Не нисте, ми смо то погрешно назвали гулаш, пошто је рецепт заправо за мађарску говеђу чорбу. У неким куварима се предлаже мања количина воде него што смо ми препоручили. Међутим, занимљиво је да су неки читаоци испробали тај рецепт и писали су како су баш уживали у јелу! (Редакција)