Пређи на садржај

Пређи на садржај

Добро дошли на Обласни конгрес „Учитељи Божје Речи“!

Добро дошли на Обласни конгрес „Учитељи Божје Речи“!

Добро дошли на Обласни конгресУчитељи Божје Речи“!

МИЛИОНИ ЋЕ ДОЋИ на стотине локација широм света. Само за Сједињене Државе планирано је 189 конгреса. Вероватно ће и у неком граду који је близу вашег дома бити одржан један од тих тродневних скупова — од петка до недеље.

Програм ће на већини локација сваког дана почети музиком у 9:30. Након поздравног говора у петак, уследиће говори о библијским темама: „Поучавање о Краљевству доноси изврстан плод“, „Подстакнути ’величанственим Божјим стварима‘“, и „Пронађи задовољство у Јеховиној праведности“. Преподневни део програма биће завршен кључним предавањем „Потпуно оспособљени као учитељи Божје Речи“.

Након првог послеподневног говора „Очишћени као народ за врсна дела“ уследиће троделни симпозијум „Док поучавамо друге поучавајмо и себе“. Он ће нагласити колико је важно да практикујемо оно што проповедамо у погледу морала, личног библијског студија и потребе да се одупиремо Ђаволовим настојањима да нас заведе. Уследиће говор „Гнушај се светске пошасти у виду порнографије“. Затим ће се програм за тај дан завршити осматрањем 60. поглавља Исаије, у говору под насловом „Јехова украшава свој народ светлошћу“.

Говори у суботу, „Нађи окрепу под Христовим јармом“, „Опонашај Великог учитеља“ и „Да ли си спреман да служиш другима?“ усредсредиће се на потребу да следимо Христов пример. У суботу ће се одржати и два симпозијума који ће трајати по сат времена, под насловом „Слуге преко којих други постају верници“ и „Извуци већу корист из теократског образовања“. Преподневни симпозијум ће пружити предлоге о томе како стварати ученике, а послеподневни говори ће истаћи на које начине можемо имати више користи од библијског студија и присуствовања хришћанским састанцима. Преподневни програм ће се завршити предавањем о крштењу, након чега ће они који испуњавају услове моћи да се крсте. Многи ће једва чекати да чују закључни говор у суботу после подне „Нове припреме за наш духовни напредак“.

Преподневни програм у недељу имаће троделни симпозијум у коме ће бити осматрана књига Малахије и њена примена на ситуације у наше време. Након тога уследиће костимирана драма о побуни Кореја, Датана и Авирона против Мојсијевог ауторитета, којег је он добио од Бога. После тога, у једном говору истаћи ће се порука драме. У послеподневном програму биће јавно предавање под насловом „Ко поучава све нације истини?“.

Сигурно ћете бити духовно обогаћени ако будете присутни сва три дана. Што се тиче локације која вам је најближа, контактирајте с Јеховиним сведоцима у њиховој Дворани Краљевства или пишите издавачима овог часописа. Адресе неких конгресних локација могу се наћи у Кули стражари од 15. фебруара 2001.