Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Незапосленост Желим да вам кажем колико ме је много охрабрио чланак „Шта се догодило са ’сталним запослењем‘?“ (8. октобар 2000). Информације о томе како се припремити уколико дође до смањивања радне снаге и како преживети незапосленост биле су изврсне. Много сам опуштенија за разговор у вези с послом на који треба да одем.

Ф. В., Сједињене Државе

Кинеска апотека Забринула сам се што се тиче теорије која стоји иза алтернативног лечења које је описано у чланку „Посета кинеској апотеци“ (8. новембар 2000). Немам никакве примедбе у вези с коришћењем биљака. Међутим, зар јин и јанг не подразумевају много више од топлог и хладног? Превише сте поједноставили доктрину која је дубоко укорењена у окултизму и кривој религији. Зар то не представља опасност?

В. А., Сједињене Државе

Тачно је да се на Оријенту принцип јин и јанг примењује у многим областима, укључујући и прорицање. Међутим, то не искључује његову употребу на другачије начине који нису забрањени у Писму, као што је успостављање дијагнозе. Стога сваки хришћанин мора лично одлучити да ли ће употребити медицинске методе засноване на овом принципу (Редакција).

Дечји проблеми Била сам дубоко дирнута серијом чланака „Проблеми деце — напокон решење!“ (8. децембар 2000). Имам ружне успомене на детињство. Мајка је пила и злостављала ме скоро сваки дан. Како је време пролазило, западала сам у депресију и често сам желела да умрем. Ови чланци су ме подсетили на то колико је важна веза између родитеља и деце. Сада, с обзиром да осећам Јеховину љубав, настојим да имам више разумевања према мојој мајци, јер је и она имала слично искуство у детињству.

У. П., Република Кореја

Ја сам наставница пореклом из Аргентине и размишљам како би то било дивно када би сви родитељи и наставници примењивали савете који се налазе у овом издању — и у Библији, коју тако пуно цитирате.

Ф. С., Шпанија

Гнев Прочитала сам чланчић из „Погледа у свет“ под насловом „Гнев и ваше срце“ (8. децембар 2000). Баш је тачан. Имала сам неки проблем са срцем због ког сам се често осећала уморно и болесно. Школа је изазов за мене зато што не смем себи да дозволим да се узнемирим. Међутим, захваљујући Јехови успела сам да уклоним гнев из свог живота.

А. Ф., Сједињене Државе

Проблеми с простатом Недавни чланак под насловом „Проблеми с простатом — како изаћи на крај“ (8. децембар 2000) био је веома вредан. Међутим, није уопште споменуо поступак имплантације радиоактивне капсуле. Томе је недавно дат публицитет у водећим часописима у САД и тај процес има мало нежељених последица.

Х. З., Сједињене Државе

Хвала вам што сте указали нашим читаоцима на ову врсту лечења. Извештаји показују да терапија радиоактивном капсулом (брахитерапија) делује мање разорно на пацијента него уобичајена операција и да у неким случајевима може бити подједнако ефикасна. Међутим, протећи ће неко време док лекари не буду сазнали дугорочне последице тога. У међувремену, пацијенти треба потпуно да се информишу о могућностима лечења пре него што нешто изаберу (Редакција).

Јелоустон Имате све похвале од мене за чланак „Јелоустон — поприште воде, стења и ватре!“ (8. децембар 2000). Моја супруга и ја смо имали то задовољство да радимо у овом парку током прошле године. Супруга је радила на истраживању података, а ја на проучавању мочварних подручја. Зато смо били веома узбуђени када је изашао овај чланак и одмах смо га прочитали. Изврсно је урађен! Добар је избор фотографија и добро је истражен. Информације су тачне у сваком погледу. Али, особа једноставно мора да дође и да види то место! Нема краја тој лепоти.

Д. С., Сједињене Државе