Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Образовање Пишем да бих изразио захвалност за серију чланака „Образовање које води до бољег живота“ (22. децембар 2000). На прави начин је показано како Јехова преко своје организације покушава да дође до свих оних који имају исправан став срца. Дирнуло ме је када сам прочитао како су локална телевизијска станица и новине објавиле излажење Пробудите се! на самоанском језику. То је илустровало испуњење Исусових речи из Дела апостолских 1:8: „Бићете ми сведоци... све до најудаљенијег дела земље.“

Џ. Д., Сједињене Државе

Одбегли очеви Имам 15 година и желим да вам из дубине срца захвалим за чланке „Млади питају...“ „Зашто нас је тата напустио?“ (22. новембар 2000) и „Како да се суочим с тим да нас је тата напустио?“ (22. децембар 2000). Моја осећања варирају од гнева до туге и очаја. Чланци су показали да нисам једина у оваквој ситуацији и да су моја осећања сасвим нормална. Молим вас да наставите с писањем тако дивних чланака.

С. Л., Немачка

Имам десет година и осећам се као да сам ове чланке чекала целог свог живота! Толико ми је било тешко кад нас је тата напустио. Чланци су дошли баш на време.

М. Д., Немачка

Животна прича Хвала вам за чланак „Нашла сам наду која ме подржава“ (22. децембар 2000). Гајила сам мржњу према оцу зато што сам одмалена гледала како злоставља моју мајку. Разум ми је говорио да је мржња погрешна, али осећања је било јако тешко контролисати. Али онда сам прочитала како је Татјана Вилејска покушала да превазиђе мржњу према човеку који је убио њену мајку. Волела бих да је опонашам.

А. К., Јапан

Читање Татјаниног трауматичног искуства о томе како је изгубила родитеље довело ме је до суза. Таква лична искуства ме стално подсећају на то да многи људи широм света успешно издржавају огромне тешкоће и проналазе радост и поред личних борби.

Џ. Р., Сједињене Државе

Управо сам прочитао неодољиву причу Татјане Вилејске. Њену причу нећу тако лако заборавити. Проћи кроз оно што је она прошла још пре него што је упознала истину из Библије, а ипак преживети са осмехом није ништа мање него једно духовно чудо.

С. С., Сједињене Државе

Спасавање бракова Из дубине срца вам хвала за серију чланака у Пробудите се! од 8. јануара 2001, „Можемо ли спасти свој брак?“ Пре годину дана, моја жена и ја смо имали брачних проблема. Обоје смо одрасли у кући где су изливи гнева били редовна појава. Говорили бисмо речи којима смо стварно повређивали једно друго и ствари би измицале контроли. Али почели смо да примењујемо библијска начела и сада смо веома срећни.

Р. О., Сједињене Државе

Један од највећих изазова с којима се суочавам као скупштински старешина, јесте настојање да помогнем онима који сматрају да су се заглибили у браку без љубави. Руку на срце, током година смо у публикацијама имали више него довољно библијских савета. Међутим, када сам угледао насловну страну овог часописа, могао сам да видим да ће то бити баш оно што нам је потребно да бисмо таквим особама пружили непосреднију помоћ. Чланци ме нису разочарали!

Л. Р., Сједињене Државе