Пређи на садржај

Пређи на садржај

Девојчица са светлом будућношћу

Девојчица са светлом будућношћу

Девојчица са светлом будућношћу

ИЗДАВАЧИ Пробудите се! примили су једно писмо од 12-годишње девојчице по имену Стефани. „Желим да вам кажем колико ми ове публикације помажу у школи“, написала је. „Недавно смо добили да направимо један рад на тему ’Културна разноликост‘. Моја породица и ја смо прегледали публикације и исекли текстове и слике које одговарају овој теми. Затим сам то што смо пронашли залепила на пано.“ Њена учитељица је рекла да разред изабере пет најбољих радова. „Сутрадан сам“, пише Стефани, „сазнала да се и мој рад налази међу првих пет.“

Један од извора које је Стефани изабрала био је Пробудите се! од 22. октобра 1998, с насловном страном „Хоће ли икада сви људи волети једни друге?“ Пошто је Јеховин сведок, Стефани чврсто верује да људи различитих култура могу заједно да живе у миру. Заиста, она је део међународног братства у ком су некадашњи непријатељи — као што су Тутси и Хуту, Немци и Руси, Јермени и Турци, Јапанци и Американци— уједињени библијском истином. Они се заједнички труде да опонашају свог Створитеља. На који начин? Један од библијских стихова који је Стефани употребила у свом раду пружа одговор: „Бог није пристран, него му је у свакој нацији прихватљив онај који га се боји и чини оно што је праведно“ (Дела апостолска 10:34, 35). Јеховини сведоци се веома труде да показују сличну непристраност у свом опхођењу с другима.

Стефани радосно ишчекује испуњење библијског обећања да ће Божје Краљевство ускоро остварити праведне услове на земљи (Откривење 21:3, 4). У свету где многи млади са зебњом и неизвесношћу гледају на будућност, она се издваја као особа која има светлу будућност.