Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Бракови без љубави Мој брак је био изгубио смер. Изгледало је као да се супруг и ја више не волимо већ се само подносимо. Понекад сам размишљала о разводу. Али захваљујући серији чланака „Можемо ли спасти свој брак?“ (8. јануар 2001), повратили смо љубав.

Е. Р., Шпанија

Ја сам хришћанка, али ми је протекла година брака била несрећна. Пошто смо супруг и ја пуно увредили једно друго изгледало је да је наш однос немогуће поправити. Али док сам читала ове чланке као да је Јехова говорио: ’Не одустај!‘ То ме је мотивисало да предузмем позитивне кораке како бих поново оживела срдачну љубав коју смо некада имали једно према другом. Такође почињем да осећам одазив. Читаћу ове чланке увек изнова.

Н. Х., Јапан

Крстио сам се недавно и доживљавао противљење од супруге која није верник. Ваши чланци су ми помогли да видим шта могу учинити да мој брак успе. Нису могли доћи у боље време.

В. С., Аустралија

Пошто је мој брак срећан, почела сам да читам ове чланке с мишљу да ће бити од користи другима. Али већ у првим реченицама су се налазиле практичне ствари које могу ојачати и моје брачне везе.

М. Д., Италија

Једна хришћанка из моје скупштине рекла ми је како је имала проблема с мужем који није верник и да су се раздвојили. Касније ми је рекла да су се ствари много побољшале. Просто је „прогутала“ ове чланке и они су јој много помогли да реши проблем. Рекла је да су нарочито била корисна објашњења о комуникацији. Она и њен муж су поново заједно.

Н. С., Канада

Говорење из трбуха Збунио ме је чланак „Ко то говори?“ (8. јануар 2001). Зар није то начин на који је Сатана завео Еву? Превара и варање не треба да буду део хришћанског живота.

Б. Х., Сједињене Државе

На који год начин да је Сатана завео Еву, то није могло да буде право говорење из трбуха, будући да та вештина подразумева посебан начин дисања и технике изговарања, а Сатана је духовно биће. Не постоји неки библијски приговор да се говорење из трбуха користи као вид забаве. Наравно, било би погрешно ако би се та вештина користила да се неко злонамерно превари или да би се унапређивали спиритистички обичаји, као што су то неки чинили у библијско време (Исаија 8:19). (Редакција)

И ја волим да говорим из стомака и ту врсту уметности сам често показивао на хришћанским дружењима. Као што је тај чланак указао, људско ухо веома лоше одређује правац звука. Међутим, невероватно је како у овоме не можете прећи неку животињу. Кад користим моју лутку и обраћам се свом псу, он ће гледати у мене а не у лутку. Јехова је животињама дао веома осетљив слух.

Л. Р., Сједињене Државе

Пас без длаке Имам један обичај — увек прво прочитам чланке који ме најмање занимају. Пошто стварно не волим псе, први чланак који сам прочитао у издању од 8. јануара био је „Јесте ли срели Солоицкуинтлија?“ Кад сам завршио читање чланка скоро сам пожелео једног таквог пса! Наравно, брзо сам се освестио. У сваком случају, морам рећи да за 40 година како читам ваше часописе, никада нисам био разочаран. Често ми се допадну баш они чланци за које сам мислио да ми се неће допасти.

Д. В., Сједињене Државе