Пређи на садржај

Пређи на садржај

Како би децу требало дисциплиновати?

Како би децу требало дисциплиновати?

Како би децу требало дисциплиновати?

„Кад се деци каже да су јако добра без обзира на то шта ураде, могу настати проблеми“, износе канадске новине National Post. Неки родитељи верују да такав прилаз изграђује самопоштовање код њихове деце. Међутим, према речима психолога Роја Баумајстера, „високо самопоштовање је на месту кад се темељи на стварним успесима, али родитељи треба да се усредсреде на поучавање своје деце самоконтроли“.

Родитељ који се плаши да исправи своје дете кад оно учини неки погрешан корак чини му медвеђу услугу. На крају крајева, исправљање је једна од метода поучавања. Као такво, оно учи дете које греши да избегава понављање грешака. Наравно, родитељи треба да пазе да не исправљају дете на начин који је груб и непримерен оном што су она учинила (Јеремија 46:28). Треба да буду сигурни да исправка није претерана. Библија наводи: „Очеви, не раздражујте своју децу, да не постану потиштена“ (Колошанима 3:21).

У Библији је исправка често повезана с љубављу и благошћу, а не с љутњом и бруталношћу. Вешт саветник треба да буде „фин према свима... да с благошћу поучава оне који нису повољно наклоњени“ (2. Тимотеју 2:24, 25). Зато родитељ не треба у афекту да исправља дете. Библија ни у ком погледу не одобрава поступке који дете могу повредити.

Доле приказана публикација од 192 стране помогла је милионима широм света. Међу поучним поглављима ове књиге налазе се и поглавља „Васпитавај своје дете од раног детињства“ и „Помози свом тинејџеру да напредује“. Да бисте добили примерак молимо попуните пропратни купон и пошаљите га на адресу наведену на купону или на одговарајућу адресу наведену на 5. страни овог часописа. Добићете конкретне предлоге који вам могу помоћи да решите проблеме и да ваш породични живот буде веома пријатан, као што је то Створитељ и замислио.

□ Пошаљите ми примерак књиге Тајна породичне среће..

□ Молим вас ступите са мном у контакт ради бесплатног кућног библијског студија.