Пређи на садржај

Пређи на садржај

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Од наших читалаца

Чланак спасава живот Свратили смо код човека по имену Лени који нам је рекао да је чланак „Денга — грозница од уједа“ (22. јул 1998) спасао живот његове братанице. Данима је имала грозницу и појавио се осип; али су њени родитељи мислили да су то мале богиње. Сетивши се чланка, Лени је пронашао часопис и поново прочитао део који је описивао симптоме денге. Затим је наговорио њене родитеље да је одведу у болницу. Доктори су тамо потврдили да заиста има хеморагичну грозницу денга. Лени је похвалио Пробудите се! што је спасао његову братаницу и касније је пристао на кућни библијски студиј.

Х. М. Л., Филипини

Марфанов синдром У чланку „Борба с Марфановим синдромом — ишчашењем зглобова“ (22. фебруар 2001), Мишел каже да свакодневно користи морфијум. Како хришћанин може да користи неку дрогу која ствара зависност?

С. Д., Сједињене Државе

Било би погрешно кад би неки хришћанин користио дрогу само због узбуђења или осећања усхићења до које она доводи. Међутим, не може се рећи да је неко ко под надзором свог лекара узима наркотике против болова јер има неки здравствени проблем особа која тражи узбуђење. Наравно, чак и у таквим околностима, хришћанин мора пажљиво одвагнути могућност зависности и друге штетне ефекте уколико узима неки такав лек. (Редакција)

Искуство Мишел ме је охрабрило. Дивим се томе што, иако њен бол не јењава, она не допушта својим околностима да је спрече да свесрдно служи Јехови.

Џ. Г., Гуам

Радиоактивне падавине Разочарао ме је ваш чланак „Радиоактивне падавине — повод за забринутост“ (22. фебруар 2001). Не би требало да у настојању да унапређујете своја библијска гледишта сејете страх као тактику којом застрашујете људе. Опасности би требало износити у њиховом правом контексту. Примера ради, струја може бити релативно безопасна уколико се њом пажљиво барата. Међутим, многе људе струја убије. Да ли то значи да сви треба да будемо параноици и да живимо у страху од струје? Чињеница је да ће многим земљама у будућности требати много више струје, а нуклеарни реактори појављују се као најчистији и најбезбеднији метод снабдевања. Не треба да се бојимо нуклеарне енергије.

Р. С., Канада

То су сложена питања и ценимо отвореност овог читаоца. Међутим, не мислимо да је наш чланак користио ’тактику сејања страха‘. Ни у ком случају нисмо покушали да заплашимо читаоце. Нити смо осудили коришћење нуклеарне енергије. Уместо тога, нагласили смо оправдану забринутост многих због нуклеарне енергије, и указали смо на Божје Краљевство као на крајње решење. (Редакција)

Осигурање Као агент осигуравајућег друштва заиста ценим веома привлачну серију чланака „Осигурање — да ли вам је заиста потребно?“ (22. фебруар 2001). За већину корисника осигурање може бити веома збуњујуће. Тешко је схватити зашто плаћате нешто што можда никада нећете употребити. Зато сам захвална за ваше поређење о резервној гуми. Хвала вам за веома добро изнесене информације.

К. П., Сједињене Државе

Излажење кришом Хвала вам за чланак „Млади питају... Шта има лоше у томе што кришом излазим?“ (22. фебруар 2001). Растужује ме то колико су неки млади хришћани наивни. Једна девојка је кришом изашла на једну забаву и била је силована. Нико јој није притекао у помоћ. Молим вас и даље упозоравајте наше младе!

Џ. Н., Сједињене Државе