Пређи на садржај

Пређи на садржај

Где пронаћи одговоре?

Где пронаћи одговоре?

Где пронаћи одговоре?

Управо то се многи данас питају. Једна наставница у Новосибирску у Русији запазила је да није лако пронаћи одговоре на питања која њени ученици постављају о Богу и религији. Објаснила је то у једном писму:

„Једног дана сам по повратку кући нашла један мали трактат под насловом ’Зашто се можеш поуздати у Библију‘. Предајем историју у школи и често морам да дискутујем са ученицима о темама као што су црква, Библија и Бог. Каткад је веома тешко пронаћи одговоре на њихова питања.

„Некада сам мислила да се људи Богу обраћају само када имају проблема. Али сам сад сигурна да то и није баш тако. Особа себи поставља и следећа питања: ’Зашто ја? Ко сам ја? Одакле потичем? Куда идем кад умрем?‘ Важно је да нађемо одговоре на ова питања. Изгледа да Библија пружа убедљиве аргументе.“

Ова наставница је закључила: „Пишем ово писмо јер желим да сазнам нешто више о Библији и Богу.“

Јеховини сведоци упућују људе да одговоре на своја питања потраже у Библији. Погледајте књигу Спознање које води до вечног живота. У оквиру њених 19 поглавља налазе се и следећи наслови: „Ко је истинити Бог?“, „Зашто старимо и умиремо?“ и „Зашто Бог допушта патњу?“ И ви можете добити примерак овог помоћног средства за проучавање Библије од 192 стране уколико попуните пропратни купон и пошаљете га на доњу адресу или на одговарајућу адресу наведену на 5. страни овог часописа.

□ Пошаљите ми примерак књиге Спознање које води до вечног живота.

□ Молим вас ступите са мном у контакт ради бесплатног кућног библијског студија.